Cultuur

reageer als eerstdo 14 jun 2018

Twee werelden van fotografie

DORDRECHT – Kees Dijkman uit Dordrecht en Paul Bernhard uit Barendrecht, tonen in ‘Twee werelden van fotografie’ hun werken in Galerie Hofsteeg. De verschillen tussen de twee fotografen kunnen bijna niet groter zijn! Van de realistische beelden uit het Zuid-Hollandse landschap van Kees tot vervreemdende, bijna abstracte beelden van Paul. 

Kees Dijkman heeft tien werken in Galerie Hofsteeg hangen waaronder de serie ‘De orde doorbroken’. Het werk van Kees laat zich typeren als realistische beelden die vragen oproepen. Kees zoekt in zijn werk naar de identiteit van het landschap, de stad, woon- en werkplekken. Qua beeldvorm gebruikt Kees vooral de rust en structuur van grote lijnen en vlakken.

Het werk van Paul Bernhard is totaal anders. Het is het best te omschrijven als een vervreemdend beeld, dat tegen het abstracte aan ligt. Naast  fotografie houdt Paul zich ook bezig met het schrijven van poëzie. Sommige van zijn gedichten en foto’s blijken heel goed samen te gaan ondanks dat ze onafhankelijk van elkaar ontstonden. In beiden is de thematiek vaak dezelfde: schaduw en licht, liefde en dood.

Galerie Hofsteeg is geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur en tevens op de eerste zondag van de maand. De galerie is gevestigd aan de Steegoversloot 41.

 

Geef een reactie