Cultuur

reageer als eerstvr 30 mrt 2018

Tweede Kunst-Expo-Dordt

DORDRECHT – Vanwege het succes van de Kunst-Expo-Dordt vorig jaar komt er een vervolg en wel op zondag 15 april. Organisator Wytske van de Kamp verwacht dat de tweede Kunst-Expo-Dordrecht met drieënzestig deelnemers weer een succes zal worden.

De Reeweghal zal met deze hoeveelheid kunstenaars bomvol zijn. De deelnemende kunstenaars tonen tussen 10.00 en 17.00 uur schilderijen, keramiek, hout- en glaskunstwerk, beelden, mode en sieraden. Zo toont Wiebe van der Zee onder andere het schilderij Glicée 20-Als de avond valt (Foto). De Kunst-Expo heeft voor de deelnemers, die elkaar voor een groot deel kennen wel iets weg van een reünie. Het zijn niet alleen deelnemers uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Er komen kunstenaars uit België en Duitsland, die over deze beurs zulke goede berichten hebben gehoord, dat ze er graag een eind voor rijden.

Wytske: “De kunstenaars op de Dordtse expo gaan zo goed met elkaar omgaan dat ze blij zijn elkaar hier te kunnen treffen. Van de huidige deelnemers doen zo’n tweederde voor de tweede keer mee. De overige twintig komen voor het eerst naar onze Kunst-Expo.” Wytske is zelf ook deelnemer en toont op de expositie schilderijen en beelden. Bezoekers die geïnspireerd raken kunnen zich bij de stand van de Dordtse organisator opgeven voor een schilderworkshop, die zij op 29 april geeft.

De beurs is gratis en voor valide en mindervalide bezoekers goed toegankelijk. Er is tevens vriendelijk geprijsde horeca in de Reeweghal aan het Halmaheiraplein 35.

 

 

Geef een reactie