DORDRECHT – Jens Kirpestein had al zo’n tien jaar een drumschool in Dordrecht toen corona hem dwong om een tijdelijke pauze te nemen. “Dan ga je nadenken. Wat ga ik nu doen?”, blikt hij terug. “En je komt jezelf tegen. Ik wel in ieder geval.” Dat was eerst even heftig, maar daarna kwam er juist iets moois uit voort. (Foto: Drumschool Jens)

De lockdowns leverden wat ‘errors’ op in het hoofd van Jens, zoals hij het zelf omschrijft. “Daarna ben ik eerst aan ‘soul searching’ gaan doen en daarna tien maanden lang een coachingsopleiding bij ICM. En daaruit is ‘Drum & Connect’ ontstaan. Kort gezegd: coaching via drummen. Veel mensen zitten heel erg ‘in hun hoofd’. Drummen kan je helpen om uit dat denken te komen. Om naar de kern te gaan.”

Vastloper

Het vernieuwende programma dat Jens bedacht richt zich op mensen die zich in een moeilijke fase bevinden en behoefte hebben aan ondersteuning, maar ook de motivatie hebben om zichzelf beter te leren kennen. “Mensen vanaf ongeveer twintig jaar die om één of andere reden vastlopen. Of bijvoorbeeld hulp kunnen gebruiken bij overspannenheid, hooggevoeligheid, burn-out, depressie of rouwverwerking. Drummen kan een onderscheidende en effectieve methode zijn om her te verbinden met je ‘diepere lagen’. Het gaat hierbij niet om de drumtechniek. Het drummen is alleen een middel. Maar natuurlijk leer je ondertussen wel een beetje drummen.” Inmiddels heeft Jens al aardig wat mensen drummend een stukje op weg geholpen. “Er zijn allerlei vormen mogelijk. Het is echt superleuk om te doen. En ik leer er zelf ook veel van!”

Voorspeelmiddag en info

Op zondag 16 juni (Vaderdag) organiseert Jens een voorspeelmiddag met zijn Drumschool Jens, van 16.30 tot 18.00 uur in de Popcentrale (Energiehuis). Deze middag laten getalenteerde drumleerlingen hun vaardigheden horen aan ouders, familie en vrienden. Tijdens deze middag worden ook de programma’s Drum & Connect en Drum Buddies toegelicht.

Meer informatie: drumschooljens.nl en in de agenda op popcentrale.nl. Of scan de QR-code: