Cultuur

reageer als eerstzo 16 jun 2019

Vergeet mij niet op Wereldvluchtelingendag

DORDRECHT – De documentaire ‘De kinderen van juf Kiet’ is een verhaal over een onderwijzeres op een basisschool met leerlingen die pas in Nederland zijn. Veel van hen komen uit oorlogsgebieden. Voor wie de documentaire indrukwekkend vond en meer wil weten over het effect van ons asielbeleid op schoolkinderen kan op donderdag 20 juni  ‘Vergeet mij niet’ van Jan Jaap Kuiper bekijken. Amnesty International Dordrecht vertoont de documentaire in Cinema The Movies op Wereldvluchtelingendag.

Verhaal

De documentaire gaat over leerlingen van basisschool De Verrekijker. Hun ouders zijn uitgeprocedeerde asielzoekers. Vanuit het perspectief van de leerlingen en leerkrachten maken de filmmakers duidelijk wat het betekent om een vluchtelingenkind in Nederland te zijn. De leerkrachten proberen de kinderen een zo veilig mogelijke plek te bieden, maar na een reeks gedwongen uitzettingen wordt het steeds moeilijker om de leerlingen zo’n plek te bieden. Op De Verrekijker krijgen ongeveer 150 kinderen les.

Programma

Mo Anouar Lachhab van Amnesty International geeft vooraf een inleiding op de film en achteraf is er een panelgesprek, waarbij onder meer leerkracht Maartje Kersten-Habraken uit de film aan het woord komt. De andere panelleden zijn Noor, die als kind deze school bezocht, en Kerstin Hes, teamleider Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland.

De aanvang is om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. In verband met een beperkt aantal plaatsen is reserveren nodig. Dit kan door een mail te sturen naar info@dordrecht.amnesty.nl.

Geef een reactie