Cultuur

reageer als eerstvr 11 mei 2018

Vermaard Storioni Trio

DORDRECHT – Al meer dan twintig jaar voert het Storioni Trio (Foto: Merlijn Doomernik) werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags. De drie zeer gedreven musici organiseren al jaren hun eigen Storioni Festival in Eindhoven. Ze gaan regelmatig op wereldtournee en worden regelmatig geprezen voor hun authentieke en moderne uitvoeringen van werk van Beethoven. Aanstaande zaterdag spelen ze werk van Beethoven, Rachmaninov en Arensky in Schouwburg Kunstmin.

Violist Wouter Vossen, speelt op een oude, prachtig klinkende viool uit 1794, eentje van bouwer Storioni. Het trio, dat opgericht werd in 1995, bestaat verder uit pianist Bart van de Roer en Marc Vossen, die ook op een authentiek instrument speelt: een Grancino cello uit 1700. Het trio is een vooraanstaand expert in het triple concerto repertoire en geeft regelmatig opdracht aan componisten zoals Kevin Volans, de Dordtse Peter-Jan Wagemans, Nico Muhly en Willem Jeths om triple concerti te schrijven.

De opname van Beethovens Triple Concerto op authentieke instrumenten met het Nederlands Symfonie Orkest (2013) kreeg lovende recensies in internationale media. Het concert is zaterdag in de Kleine Zaal van Kunstmin en begint om 20.15 uur. Kaarten vanaf 18 euro en reserveringen: www.kunstmin.nl

Geef een reactie