DORDRECHT – Twee jonge, aanstormende Dordtse bands lanceerden recent nieuwe singles. De Plaag (hoofdfoto) slingerde ‘Ouwe Schooier’ de wereld in. Vera & The Sleepover Club presenteert ‘Mirror Mirror’.

De nieuwe Dordtse elektropunkformatie De Plaag heeft zijn vierde single uitgebracht: het aanstekelijke ‘Ouwe Schooier’. De Plaag is een project van Juno Rissema (Het Gezelschap, nachtburgemeester en voormalig stadsdichter van Dordrecht), Sjoerd van Lee (Scotch), Yoni Bouma (Nova Novella) en Jochem Smaal (Dr Justice & The Smooth Operators). Live bijgestaan door DJ Riri. In september is dat op een nog nader bekend te maken plek te horen en zien. Voor de clip bij hun eerste single CHIMIS vloog De Plaag naar Dubai. Hij is terug te vinden op YouTube. De singles van De Plaag staan op Spotify.

Vera & The Sleepover Club

Mirror Mirror is de nieuwe zomerhit van Vera & The Sleepover Club. De indierockband bestaat uit zangeres Vera Baldé (Dr Justice & The Smooth Operators), gitarist Nevyn van Nugteren (The Empyrean) en drummer Victor Brandt (Death Letters). Live is ook bassist Tom Teunisse (Stellar Juice) erbij. De nieuwe single gaat vergezeld van een videoclip met een magisch-realistisch verhaal. Mirror Mirror is te beluisteren op Spotify, de videoclip is te bekijken op YouTube. Vera & The Sleepover Club is bezig met hun lente- en zomertour en stond eerder deze maand op Wantijpop.

Vera & The Sleepover Club. (Foto: Zoë Jurriëns)