DORDRECHT – Big Rivers is deze zomer terug in vertrouwde vorm: als het grote, gratis toegankelijke (muziek)feest voor iedereen. Op 15,16 en 17 juli en de week ervoor kan jong en oud weer genieten van een breed scala aan evenementen en entertainment in en om de historische Dordtse binnenstad. Nieuw dit jaar zijn de (betaalde) liveconcerten op de Spuiboulevard onder de naam Big Rivers at the Boulevard. (Foto: Rob van der Pas)

Zoals altijd is Big Rivers een feest waar iedereen welkom is en je gezellig met vrienden en familie naartoe kunt gaan. De organisatie laat weten dat ze het vooral erg belangrijk vinden dat er voor iedereen iets is. Daarom is er ook dit jaar weer een breed aanbod aan muziek en entertainment op en rondom de verschillende podia. Op het Grotekerksplein beginnen al een week voor Big Rivers de festiviteiten. Waaronder het meezingfeestje aMeezing, dat dit jaar de zondag vóór het festival plaatsvindt. Ook op de Korte Kalkhaven bij Merz zal dit jaar weer een podium geplaatst worden, maar anders dan andere jaren wordt er nu gebruik gemaakt van het Back to the Rivers-schip (het Zwarte Zwaantje) als podium, zodat er op de kade meer ruimte is. Op de Grote Markt zal er dit jaar meer plek vrijgemaakt worden voor het New Orleans Stage en op de Waag komt een speciaal kinderprogramma. Zo kunnen zelfs de allerjongste festivalbezoekers zich de hele dag vermaken. Verder kun je lekker rondneuzen op de festivalmarkt en een hapje eten op de foodmarkt, die opnieuw op het Stadhuisplein en Groenmarkt te vinden zijn. Met Big Rivers at the Boulevard breidt het festival zich uit naar een nieuwe locatie.

Big Rivers at the Boulevard

Het negende podium komt op de Spuiboulevard, waar vier betaalde shows plaatsvinden. Dit nieuwe festivalelement Big Rivers at the Boulevard heeft een gevarieerd programma van dance tot pop, Nederlandstalig en ‘lekker fout’. Het feest op de boulevard begint op de vrijdagavond met Friends on Friday; een spetterend danceconcept met verschillende dj’s. Op de zaterdag is de eerste show een Hollands feest en ’s avonds wordt uitgepakt met Qmusic Foute Party Live. Op zondag wordt hier in stijl afgesloten met een gevarieerd programma vol artiesten van ’s middags tot ’s avonds laat. Binnenkort volgt er meer informatie over de kaartverkoop.

Sponsor worden?

Wil jij met je bedrijf ook deel uitmaken van het Big Rivers-feest en gezellig meefeesten op het VIP-deck? Kijk op www.bigrivers.nl/sponsors voor de mogelijkheden.

 

Op de foto: Het Zwarte Zwaantje wordt dit jaar op Big Rivers weer gebruikt als podium, dit jaar bij de kade bij Merz.