Cultuur

reageer als eerstdo 14 jun 2018

Vier premières in The Movies

DORDRECHT – Angstig, grappig, verdrietig, wanhopig, leerzaam, verliefd, alle denkbare emoties zitten verwerkt in de vier nieuwe films die dit weekend in première gaan bij The Movies. De documentaire Hitler vs Picasso draait vanaf zondag een weeklang in The Movies. (Foto: The Movies)

Angst, wanhoop en weerbaarheid kenmerken het Noorse drama Utoya. 22 Juli. De camera volgt in één aaneengesloten beweging de 18-jarige Kaja, die de 72-minuten durende nachtmerrie – de meedogenloze schietpartij van Anders Breivik op het eiland Utoya – wil overleven.

Love Simon is een heerlijke en eerlijke liefdeskomedie. Simon Spier is online verliefd geraakt, maar op wie eigenlijk? En het is een jongen. Dus hoe moet hij nu zijn ouders en klasgenoten vertellen dat hij homo is? Vragen die zijn leven compleet op z’n kop zetten.

Hitler vs Picasso is een zeer boeiende documentaire in de serie Arts in Cinema. Via bezoeken aan grote musea, verhalen van getuigen en archiefbeelden komt de toeschouwer heel veel te weten over de systematische roof van zogenaamd Entartete Kunst, door Goebbels en Hitler in WO II.

Ten slotte is er prachtig acteerwerk in The Bachelor. Na de dood van hun vrouw en moeder proberen Bill Ponder en zijn zoon Wes in een klein stadje de draad weer op te pakken. Aarzelend ontluikt er nieuwe verliefdheid, maar het verdriet maakt het niet gemakkelijk om weer relaties toe te staan.Voor meer informatie www.themoviesdordrecht.nl.

 

Geef een reactie