Cultuur

reageer als eerstvr 5 jan 2018

Vol programma bij ToBe

DORDRECHT – ToBe start 2018 met een volle agenda. Wil je in het nieuwe jaar ‘iets’ doen op het gebied van Muziek, Theater, Dans of Kunst & Design, maar weet je nog niet precies wat? Kom dan in januari kennismaken. Er zijn concerten, exposities, optredens, presentaties, breakbattles en twee open dagen op woensdag 24 en zaterdag 27 januari. Alle activiteiten vinden plaats in het Energiehuis aan de Noordendijk.

Op zondag 14 januari is er een meedoeconcert speciaal voor de allerkleinsten (0-5 jaar). Oudere broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom. Het concert begint om 10.30 uur en kaartjes kosten 6 euro. Kinderen tot en met 7 jaar zijn gratis (wel kaartje kopen).

Nieuwjaarsconcert Jeugdorkest
Het Drechtsteden Jeugdorkest (DJO) geeft op zaterdag 20 januari het traditionele nieuwjaarsconcert. De jonge ToBe-talenten spelen muziek in de sfeer van Wenen. Op het programma staan: Johann Strauss mèt ballet, Walsen van Glinka en Sibelius maar ook Saint Saëns. Als support act treden de jongere leden van het Drechtsteden Jeugd Ensemble (DJE) samen met balletleerlingen van ToBe op. Het concert begint om 20.15 uur en een kaartje kost 4 euro.

Dordtse pophelden
Op dinsdag 22 en woensdag 23 januari treden achttien bands van de ToBe Popschool op in de Talent Stage van de Popcentrale. Het jongste poptalent uit Dordrecht en de regio laat zien en horen wat ze in hun mars hebben. Benieuwd wat de Popschool is? Kom langs: de docenten van de Popschool staan bezoekers graag te woord. De avonden beginnen om 18.30 uur en de entree is gratis.

Open dagen
Op woensdag 24 en zaterdag 27 januari zijn er proef- en instuiflessen, concerten en presentaties bij ToBe. Tijdens deze dagen ben je van harte welkom om te komen kijken, luisteren of aan een les mee te doen. Het programma is gratis toegankelijk voor iedereen.

Korte cursussen en instromen
In de week van maandag 5 februari starten er 96 nieuwe korte cursussen Muziek, Kunst & Design en Theater in het Energiehuis. Een korte cursus is een cursus van 10 of 15 lesweken. Bij de jaarcursussen is het mogelijk om in te stromen als er nog plek is. Een gratis proefles volgen is ook mogelijk.

Info: www.tobe.nl.

 

 

 

Geef een reactie