Cultuur

reageer als eerstdi 14 nov 2017

Wie was bij de première van My Fair Lady (1960) in Oude Luxor?

DORDRECHT – Schouwburg Kunstmin is een bijzondere zoektocht gestart. Het theater komt graag in contact met mensen die in 1960 de première van My Fair Lady met Wim Sonneveld en Margriet de Groot in het Oude Luxor in Rotterdam, of één van de eerst daaropvolgende voorstellingen in het Oude Luxor bijwoonden, en daar een bijzondere herinnering aan hebben.

De Nederlandse première van My Fair Lady was op 1 oktober 1960 in het Oude Luxor in Rotterdam. De laatste voorstelling was destijds op 30 november 1962. Meer dan 750.000 mensen zagen deze Nederlandse versie. 6 november ging de nieuwste Nederlandse editie van My Fair Lady in première in Theater Carre, nog steeds in de gave vertaling van Seth Gaaikema. Deze nieuwste versie van de musicalklassieker is zowel door publiek als pers warm onthaald.

Wie bij de première was van My Fair Lady in 1960 en daar een speciale herinnering aan heeft, kan een mail sturen naar marketing@kunstmin.nl. Kunstmin beloont de mooiste herinnering met een VIP uitnodiging tijdens een van de drie voorstellingsdata van My Fair Lady in Dordrecht in de kerstvakantie op vrijdag 5 januari om 20.15 uur, zaterdag 6 januari om 20.15 uur en zondag 7 januari om 14.00 uur.

Geef een reactie