Actueel

reageer als eerstdo 9 aug 2018

Deze week in Studio De Witt

DORDRECHT – Ben Corino ontvangt zaterdag 11 augustus in Studio De Witt de Dordtse kunstenaar Diana van Hal.

Van Hal is altijd gefascineerd geweest door mensen die anders zijn of zich anders gedragen. Zodra ze leerde lezen nam haar moeder haar mee naar de bibliotheek, waar ze in aanraking kwam met boeken over Afrika. Wat zij las over dit continent sprak zo tot haar verbeelding dat ze alles wat ze daarover kon vinden begon te lezen. De magie van een heel andere wereld werd later van grote invloed op haar werk als kunstenaar. In 1997 maakte zij haar eerste lange reis naar West-Afrika om de culturen in het echt op te snuiven. Vele reizen volgden. Haar reizen naar West-Afrika en Cuba legden de basis voor haar liefde voor de etnische volkskunst. De Afrikaanse vormentaal, motieven op stoffen, beschilderde huizen, muziek, alles kan leiden tot een nieuw werk. Stralende panelen en prenten zijn het resultaat. Ze heeft veel binding met exotisch cultuur erfgoed. Zoals Afrikaanse stoffen en beelden, Mexicaanse keramiek, muziek, dans.  De verhalen erachter, de kleuren en vormen brengen haar eigen kunst extra tot leven, maar je kunt ook je eigen verhaal maken bij haar werk. Er is veel in te zien. Ben Corino praat over haar kunst, haar leven en over haar gedrevenheid als kunstenaar. De muziekplaylist van Diana is in deze uitzending te beluisteren.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden. Dichter van Dienst is de Dordtse dichter Wim Jilleba.

Studio De Witt is van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

 

Geef een reactie