DORDRECHT – In oktober 2021 heeft het Dordts Zuigkwartet vier keer de musical Sjentelmentel Sjurnie; Willie Batenburg de Musical opgevoerd voor een uitverkochte zaal. Hiervan is een concertregistratie gemaakt. Vanwege zijn 95e geboortedag draait filmhuis The Movies op woensdag 20 juli deze film, Willie de Movie, als hommage aan deze bijzondere Dordtse muzikant.

In het rijtje bekende Dordtenaren kan en mag Willie Batenburg niet ontbreken. Willie zong, rond de eeuwwisseling, gekleed in lederhosen, in een door hemzelf verzonnen brabbeltaal, een fonetische mengelmoes van diverse Europese talen. Hij was de sensatie op menig feest, waar iedereen hem kende en meezong.

Tijdens de feestelijke voorstelling in The Movies zal de voltallige bezetting van de musical de film muzikaal inleiden. Geheel in de stijl van Willie wordt dit geen gelikt gebeuren, maar eenlow-fi, high extended experience’. Of in de taal van Willie: een ongelikte ervaring! De filmavond is eenmalig en voor iedereen die de musical heeft gemist. Of hem nogmaals wil beleven. Na de film is er een meet & greet met de acteurs en muzikanten in Diva’s Lounge.

The Movies Dordrecht, inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. Bekijk hier de trailer: