Cultuur

reageer als eerstma 5 feb 2018

Xing doet het ‘uitstekend’ en wint prestigieuze prijs

DORDRECHT – Het Dordtse rockkoor Xing heeft zondag de eerste prijs gewonnen bij het Isala Encore, een jaarlijks terugkerend korenfestival. Gestreden werd om de felbegeerde Isala Encore Award en natuurlijk het prijzengeld. Ieder koor excelleerde in zijn eigen muziekgenre: van jazz en pop tot funk en rock.

Met een setlist van vijf nummers, waarbij ook een gedurfd nummer als ‘Psycho’ van Muse niet geschuwd werd, gaf het rockkoor onder leiding van Jan Plomp een afwisselende show van 20 minuten die eindigde met ‘Streets’ van Kensington, de song waarmee Xing in juni (vorig jaar) nog doordrong tot de halve finale van het tv programma Holland’s Got Talent.
De jury bleek erg onder de indruk van de technische kwaliteit van de ruim vijftig zangers en zangeressen. Ook werden de presentatie, de interactie met het publiek en de uitstraling met een ‘uitstekend’ beoordeeld. Voor Xing is dit een geweldige opsteker in aanloop naar het eigen concert: RAW – Chapter 7. Dit wordt op vrijdagavond 23 maart en zaterdagavond 24 maart (met liveband) uitgevoerd in Bibelot. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.bibelot.net en via www.xing-popcore.com.

Geef een reactie