Cultuur

reageer als eerstza 15 jun 2019

Zappa Tribute

DORDRECHT – Een bijzonder Frank Zappa Tribute in Muziekpodium DJS. In het kader van de legendarische Undercover Sessies, een jaarlijks initiatief van De Hip in Deventer, speelt zaterdag 15 juni de Amersfoortse zanger/gitarist Norman Kapoyos dit jaar werk van de evenzeer geprezen als verguisde excentrieke componist, producer en performer Frank Zappa (1940-1993).

Met The Mothers of Invention behaalde Zappa eind jaren zestig succes en oogstte hij bewondering onder tijdgenoten als The Beatles en Jimi Hendrix. Hierop volgde een carrière die bijna dertig jaar zou duren en meer dan zestig albums heeft voortgebracht.
Ondanks het uitblijven van groot commercieel succes stond en staat Zappa bekend als een genie onder muziekliefhebbers die houden van het niet-alledaagse en die humor zien in het combineren van het simplistische met het complexe. Op zijn zachtst gezegd bevat het oeuvre van Zappa muziek die niet gemakkelijk na te bootsen is.
Een unieke kans om live kennis te nemen van deze bijzondere muzikale nalatenschap. Of gewoon hard mee te zingen en dansen als je er al bekend mee bent!
Deur open om 21.30 uur, aanvang om 22.00 uur. De entree bedraagt 9 euro, jongeren tot 25 jaar 4,50 euro. DJS is te vinden aan het Grotekerksplein 1. Meer info via www.muziekpodiumdjs.nl.

Geef een reactie