Cultuur

reageer als eerstdi 14 nov 2017

Zipps en Bibelot vieren samen feest

DORDRECHT – In december wordt Bibelot vijftig jaar oud. Het oudste poppodium van Nederland viert een halve eeuw concerten en feesten met een bijzondere jubileumreeks. Een bijzonder evenement staat op 17 februari 2018 in de Main Stage gepland. De Dordtse band The Zipps viert dan óók zijn vijftigste verjaardag met een speciaal concert. (Archieffoto: Thymen Stolk)

The Zipps beleefden hun hoogtijdagen in de sixties met hun mix van psychedelische folkrock met beatinvloeden. ‘Highway Gambler’ en ‘Kicks and Chicks’ zijn twee van de bekendste nummers die aan de Dordtse muziekgeschiedenis werden toegevoegd. In hun oerbezetting laten The Zipps in Bibelot horen dat ze een halve eeuw later nog steeds voldoende energie hebben.

Jett Rebel en Nielson

Vanaf het feestje met (oud-)vrijwilligers op 7 december trakteert Bibelot de Drechtsteden op diverse jubileumconcerten en -activiteiten. In december zijn dat bijvoorbeeld Jett Rebel (8 december) en Nielson (23 december). Begin 2018 staat een bijzondere reeks met Dordtse curatoren op stapel, zoals Yvo van der Vat (DordtYart) en Elten Kiene (Woorden Worden Zinnen en Brandwerk).

Meer info en kaarten: www.bibelot.net.

Geef een reactie