Actueel

2 reactiesma 8 okt 2018

DOOR zoekt steun op nieuwe locatie

DORDRECHT – Tijdens de Dordtse Cultuurnacht op zaterdag 13 oktober opent cultuurpodium DOOR voor het eerst zijn deuren op de nieuwe locatie: het oude belastingkantoor aan de Spuiboulevard. Naast een muzikaal programma wordt er ook een veiling gehouden om DOOR te behouden voor de stad. (Foto: DOOR)

Gemiddeld duizend bezoekers en vrijwilligers per maand zijn er in de weer bij DOOR. Het initiatief professionaliseert stapje voor stapje en werkt volledig zelfstandig. DOOR stimuleert verbinding en ontmoeting in de stad en daarbuiten op cultureel en sociaal vlak. DOOR biedt ruimte voor experimenten, maakt ruimte beschikbaar voor nieuwe vormen van samenwerking voor een sociale en levendige stad, denkt voor de troepen uit en doet onderzoek naar een meer bruisende Spuiboulevard. Hiervoor heeft DOOR (financiële) steun hard nodig. Vandaar de veiling. Er kan geboden worden op kunstwerken van de atelierhouders bij DOOR, op verschillende workshops of diensten die worden aangeboden en op verassende en unieke objecten die ter veiling zijn ingebracht. Veilingmeester deze avond is Kees Wijnmalen. DOOR is ook nog op zoek naar nieuwe bestuursleden, coördinatoren en vrijwilligers. Verder zijn goederen, diensten, hulp en geld meer dan welkom om het oude Belastingkantoor te verbouwen tot DOOR-gebouw. Steunen kan door Vriend van DOOR te worden. Hier staat van alles tegenover: personeelsfeestjes, etentjes, muziek- of theatervoorstellingen, workshops, vergaderruimte en gebruik van de faciliteiten.

DOOR is zaterdagavond vanaf 20.00 uur open. Om 21.45 uur start de veiling van meer dan twintig kunstwerken van onder meer Arno Coenen, Katinka van Haren, Ton Haring en Paul Schmitz. Voor en na de veiling wordt er uitgebreid feest gevierd.

 

 

 

2 reacties op “DOOR zoekt steun op nieuwe locatie”

  1. Frans de Wit schreef:

    Ik dacht dat ze het voormalige Belasting Kantoor gingen gebruiken ipv het Stadskantoor, meen ik gelezen te hebben hoor.

  2. Kees Dijkman schreef:

    Frans de Wit,
    DOOR is tijdelijk (minimaal twee jaar) gehuisvest in het Oude Belastingkantoor. Kom vooral een keer kijken.
    Kees Dijkman.

Geef een reactie