DORDRECHT – Het Drechtsteden Jeugd Orkest (DJO) (Foto: Peter Verheijen) geeft op zaterdag 2 juli een Zomerconcert in Ketel 2 van het Energiehuis aan de Noordendijk 148. Het concert, met klassieke ‘zomerse’ muziek begint om 20.00 uur. Het jaarlijkse Zomerconcert is inmiddels een mooie traditie bij ToBe. Een toegangskaart kost 5 euro (tot en met 20 jaar 3,50 euro) zijn te koop via http://www.tobe.nl/agenda.

Op het programma van het DJO concert staat muziek van veelal onbekende Britse en een aantal Franse componisten en een bijzonder muziekstuk van de Amerikaan Charles Mingus (jazzbassist en componist). Sibelius’ Valse Triste is aan het programma toegevoegd om stil te staan bij de toestand in de wereld. Het orkest staat onder leiding van dirigent Casper van Nugteren.

Solist Imke Rietdijk
Eerste klarinettiste van het DJO, Imke Rietdijk, doet tijdens het concert het openbaar D-examen, zij soleert in drie programma onderdelen en Hans Okkerse begeleidt haar op piano. Het D-diploma is het hoogst haalbare diploma van de Muziek Examenroute.

Het DJO bestaat uit gevorderde muziekleerlingen. Het orkest, dat regionale en landelijke bekendheid heeft, houdt zich bezig met het klassieke symfonische repertoire. Het DJO repeteert iedere vrijdagavond in het Energiehuis. Meer informatie over het Drechtsteden Jeugdorkest is te vinden op www.tobe.nl.