DORDRECHT – Na afgelastingen in 2020 en 2021 houdt Stichting Laethbloeyer in het weekend van 1, 2 en 3 juli de zesde editie van Zomersymfonie in Park Merwestein. Het centrale thema: Sprookjes.

Drie dagen lang zullen tien kunstenaars ruim honderd beelden exposeren in het park. Zij voegen zich bij de beelden van bekende kunstenaars die sinds vorig jaar in het kader van ‘Stad in Beeld – Beeld in Park’ in het park staan. De openluchttentoonstelling wordt omlijst met een cultureel programma van klassieke muziek, dans en poëzie, high tea, poppentheater, kinderactiviteiten en workshops. Tijdens het weekeinde worden alle Dordtenaren, met name kinderen, uitgenodigd om verkleed te komen als sprookjesfiguur. Op zaterdagmiddag 2 juli is er een parade van sprookjesfiguren voor een jury, waarbij prijzen van kinderboekwinkel De Giraf en Efteling-kaartjes te winnen zijn.

Zomersymfonie trekt om de twee jaar duizenden bezoekers naar het park. Zij kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met beeldende kunst. Dit jaar zijn tien kunstenaars uit heel Nederland present: Wilma Lake (rode kunst), Peter van Beveren (houtsculpturen), Ferdi Wouters (beeldhouwer en edelsmid), Bert Koerts (natuurbeelden van sloopmateriaal), Jose Jonker (installaties), Ida Scheijgrond (glaskunst), Leo Gerritsen (stalen bouwsels), Sharon Welsh (schilderijen), Thea Kanters (beelden van keramiek) en Wytske van de Kamp (brons en neolith-beelden).

Op het culturele programma staan een zomeravond-picknickconcert van de Dordtse Phil op zaterdag 2 juli, een hightea met poëzie, koren en singer-songwriters op zondagmiddag, poppentheater Xiewel, workshops trollen en sprookjesfiguren tekenen door Zaza Wouters op zaterdag en het verhaal van Peter en de Wolf op zondagmiddag. “Het programma voor het evenement is al twee jaar zo goed als klaar”, zegt secretaris Maria Vermijn van Stichting Laethbloeyer. “In 2020 en 2021 hebben we Zomersymfonie moeten afgelasten, omdat bezoekers vanwege de coronaregels anderhalve afstand moesten houden of via eenrichtingsverkeer door het park moesten lopen. Dat is onmogelijk te handhaven. Maar nu het weer kan, staan we te popelen en hopelijk onze bezoekers ook.”

Meer informatie: www.laethbloeyer.nl.