Cultuur

reageer als eerstdo 17 mei 2018

Zomersymfonie terug in Park Merwestein

DORDRECHT – Na een afwezigheid van twee jaar keert het cultureel evenement Zomersymfonie terug in Park Merwestein. Op 6, 7 en 8 juli wordt er voor de zesde keer een beeldententoonstelling gehouden, omlijst met een cultureel programma van muziek en poëzie, hightea, een klassiek zomeravondconcert, poppentheater, kinderactiviteiten en workshops.

Na de editie van 2015 dreigde Zomersymfonie te moeten stoppen. Het bestuur van de stichting was aan het vergrijzen en de gemeente dreigde de subsidies voor dit soort kleine evenementen stop te zetten. Inmiddels zijn er jonge mensen toegetreden tot de organiserende Stichting Laethbloeyer, die er met nieuwe energie de schouders onder hebben gezet. Ook heeft de gemeente zijn subsidiebeleid gehandhaafd en krijgt Zomersymfonie naar verwachting de aangevraagde subsidie voor 2018. Daarmee is de begroting voor deze editie rond, al zijn extra sponsors meer dan welkom. In de tweede week van juli exposeren zo’n twaalf kunstenaars drie dagen lang hun beelden, verspreid over het hele park.

Zomeravondconcert

De opening van het evenement op vrijdagavond gebeurt door percussiegroep Slag bij Nieland, gevolgd door een concert van SwingS. Op zaterdagavond vindt het traditionele zomeravondconcert van Phil Good plaats onder aan de heuvel, waar veel mensen op een picknickkleedje naar komen luisteren. Verder zijn er het hele weekeinde culturele activiteiten, zoals poppenkast van poppentheater Xiewel, een balletvoorstelling van Joy2Dance, een open podium voor jonge muzikanten en workshops draken tekenen, bouwen met hout en Kundalini yoga. Op beide dagen verzorgt Delicatento een hightea in het park. Op zondagmiddag treden overal in het park op kleine podia dichters, klassieke muzikanten en singer-songwriters op. Zomersymfonie wordt zondagmiddag 8 juli afgesloten met een feestelijke finale op het hoofdpodium.

Voor meer informatie zie: www.laethbloeyer.nl.

Geef een reactie