Cultuur

reageer als eerstma 6 nov 2017

Zwijndrechtse heeft het Beste Brein van Nederland  

ZWIJNDRECHT – Shirley Boereboom heeft het tweede seizoen van AVROTROS-programma Het Beste Brein van Nederland gewonnen. Afgelopen zaterdag keken rond de 1,2 miljoen Nederlanders naar de door vrouwen gedomineerde finale op NPO1. De 23-jarige Zwijndrechtse is blij met de eervolle titel, maar heeft nu wel een naam hoog te houden. “Als ik nu iets doms zeg, wordt daar natuurlijk meteen door allerlei mensen op ingehaakt”, zegt ze lachend. (Foto: AVROTROS)

Shirley liep al een maand of vier met dit geheimpje rond. “Samen met negentien vrienden en familieleden die erbij waren in de studio, dus ik kon er gelukkig wel met enkele mensen over praten.” De finale werd namelijk al in juli opgenomen. Net als de halve finale, trouwens. “Ja, dat was wel een zenuwslopende en lange dag”, zegt ze. “De andere halve finale was al eerder opgenomen, dus ik was bang dat die kandidaten in de finale frisser en in het voordeel zouden zijn. Maar blijkbaar zat ik in een goede flow.”

Lijstje

Bij ‘Het Beste Brein’ draait het niet om algemene kennis, maar vooral om reactievermogen en snel inzicht. Shirley meldde zich samen met honderden andere kandidaten aan via de website van de spelshow. In totaal 160 aanmelders mochten zich nogmaals bewijzen op een selectiedag, waarop ook een tv-test werd gedaan. Zestien kandidaten deden uiteindelijk mee aan de show. “Op tv komen was iets wat al heel lang op mijn lijstje stond”, zegt Shirley. “Het was een heel leuke ervaring. Dat ik ook nog zou winnen had ik echt niet verwacht. Het is best raar om jezelf zo terug te zien, maar ik ben redelijk tevreden. Haha.”

Op reis

Voornamelijk heel veel leuke berichtjes heeft Shirley gekregen naar aanleiding van haar winst. De oud-leerlinge van het Develstein College heeft naast de eretitel nog iets gewonnen met haar behendige brein. Met haar vriend mag ze twee weken op reis. Silicon Valley is de boeiende bestemming.

 

 

 

 

 

Geef een reactie