Actueel

1 reactiema 27 aug 2018

Joke draagt Krispijns ‘fritespaleis’ over

DORDRECHT – Joke van Geenhuizen draagt na 45 jaar gewerkt te hebben in de snackbar op de groenstrook in het midden van de Jacob Marisstraat in Oud-Krispijn het stokje per 1 september over aan de nieuwe uitbaters Angelo en Sylvana Zimmerman. Zij hebben volop plannen met het eetzaakje waar van 1969 tot 1993 de voor veel Dordtenaren nog bekende naam ‘Fritespaleis Peet Tims’ op de gevel stond.(Foto: Thymen Stolk)

Nadat Joke er twintig jaar had gewerkt nam zij de zaak over van Peet Tims, die hem op zijn beurt had overgenomen van Nol van Sloten. Een zaak met historie dus. Joke van Geenhuizen groeide op aan de Brouwersdijk, vlakbij de snackbar. “Ik kwam hier als kind al mijn patatje mayo halen”, herinnert ze zich. “Een puntzak vol voor 20 cent.” Als 14-jarig meisje had ze eerst een bijbaantje bij het toenmalige eethuis Lucullus aan de Grote Spuistraat, maar twee jaar later meldde ze zich voor een fulltimebaan bij Peet Tims. “Het was toen nog de enige patatzaak in de buurt. Het fritespaleis was echt een begrip. Aad Tholen maakte zijn eigen bamihapjes, loempia’s en saté. Daarmee waren we één van de eersten. In die tijd was het met vier man dagelijks van twaalf uur ’s middags tot twee uur ’s nachts hard werken. In de winter stond je te sterven van de kou. Er hing toen alleen nog maar luifel aan de voorkant.” Tegenwoordig kan je gelukkig behaaglijk overdekt op je bestelling wachten.

Toekomst

De laatste twintig jaar draaide Joke de zaak in haar eentje. Door de sterk toegenomen concurrentie in ‘afhaalland’ waren al die medewerkers niet meer nodig. Toch heeft de snackbar niet alleen een rijk verleden, maar zeker ook een toekomst, denken Angelo en Sylvana, die de zaak overnemen. Ze gaan de snackbar een opknapbeurt geven, er komt een terrasje, de openingstijden worden verruimd en het aanbod wordt ruimer. Zo is er voortaan op zaterdag en zondag ook Antilliaans en Surinaams eten verkrijgbaar. De nieuwe openingstijden: van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 22.00 uur. De officiële ‘heropening’ is op 1 september om 12.00 uur. In de week erop gelden er diverse feestelijke acties.

 

Op de foto: De familie Zimmerman neemt per 1 september de Krispijnse snackbar over van Joke van Geenhuizen.

Eén reactie op “Joke draagt Krispijns ‘fritespaleis’ over”

  1. […] DORDRECHT – Joke van Geenhuizen draagt na 45 jaar gewerkt te hebben in de snackbar op de groenstrook in het midden van de Jacob Marisstraat in Oud-Krispijn het stokje per 1 september over aan de nieuwe uitbaters Angelo en Sylvana Zimmerman. Zij hebben volop plannen met het eetzaakje waar van 1969 tot 1993 de voor veel Dordtenaren nog bekende naam ‘Fritespaleis Peet Tims’ op de gevel stond. Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/in-beeld/joke-draagt-krispijns-fritespaleis/  […]

Geef een reactie