DORDRECHT – Er is nieuwe informatie beschikbaar gekomen in het onderzoek naar de moord op de Dordtse Remsley Eisden in oktober van dit jaar. De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt over nieuwe aanknopingspunten en roept via Opsporing Verzocht getuigen op, zich te melden. (Foto’s Stolk Fotografie en politie)

Eisden verliet in deze voor hem fatale nacht rond 00.30 uur Café Bagatelle aan de Thorbeckeweg en stak de weg te voet over naar zijn geparkeerde auto aan de Van Tempelstraat. In zijn auto nam de schutter hem met een automatisch wapen onder vuur. De schutter is vervolgens te voet er vandoor gegaan, in de richting van de De Savornin Lohmanweg. Een getuige is hem achterna gesneld. Deze getuige heeft verteld dat hij de schutter niet heeft zien oversteken en dat er ook geen vluchtauto te zien was.

Huis in gevlucht

Bewakingsbeelden die de politie heeft onderzocht, lijken te bevestigen dat de schutter plotseling ‘verdween’. De politie sluit daarom niet uit dat de dader een nabijgelegen woning of appartement is in gevlucht. De politie stelt in het televisieprogramma: “Mogelijk woont de schutter daar, kreeg hij er hulp of wist hij zich op een andere manier te verstoppen. Het gaat om het blok Ruys de Beerenbrouckweg, De Savornin Lohmanweg en Nolensweg. Weet of vermoedt u waar de schutter zich schuilhield of waar hij mogelijk woont, neem dan alstublieft contact op met de politie. Dit kan natuurlijk anoniem.”

Mogelijke aanleiding

Ook zegt de politie in Opsporing Verzocht dat er: “In het Dordtse gaan er verhalen rond dat er een langlopend conflict speelt tussen twee groepen in Dordrecht, die zich met criminele activiteiten bezighouden. Daarvan zou Remsley Eisden het slachtoffer kunnen zijn geworden.” De politie weet nog niet of daarin de toedracht ligt of dat het motief in een andere hoek gezocht moet worden. Het onderzoeksteam komt heel graag in contact met een ieder die iets weet over de liquidatie van Remsley Eisden, over een mogelijk motief en/of over het conflict tussen de twee groepen.

Specifieke getuigen

De politie wil graag spreken met twee specifieke personen, die in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober in de omgeving van winkelcentrum de Crabbehof waren. Het gaat om een automobilist, die vlak vóór het schietincident over de Ruys de Beerenbrouckweg reed en een scooterrijder die seconden erná op diezelfde straat in beeld verscheen. Beiden kunnen belangrijke getuigen zijn. Op filmbeelden van camera’s in de buurt zijn beide weggebruikers te zien.”

Contact opnemen met de politie kan via de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070, via Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 of via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 6617734.