Ingezonden

4 reactiesza 7 jan 2017

Welke politicus met ballen schaft particulier vuurwerk af?

(Reactie op Kronkelaar, Dordt Centraal, woensdag 4 januari)

Beste Kronkelaar,

Wat een féést is het weer geweest hè, met Oud en Nieuw? Twee rolstoelbussen, een bestelbus en zeven auto’s in de fik. Drie buitenbranden en bij het ‘vreugdevuur’ in de Th. de Bockstraat moest de ME eraan te pas komen om de rellen en vechtpartijen te beëindigen. De brandweer werd natuurlijk belaagd bij het doen van haar werk. Het idee van het vreugdevuur kwam van de PvdA die daarmee de saamhorigheid en de levendigheid in de wijk wilde verbeteren. Het grapje kostte nog 8.000 euro aan subsidie. De politie was op voorhand niet blij met dit initiatief dat zij onveilig en onbeheersbaar vond. Maar onze plaatselijke linkse kerk volhardt al meer dan dertig jaar in het soort softe gelul dat om de echte problemen heen kletst en zorgt dat de samenleving steeds verder desintegreert. Ik vraag mij af wanneer het nu eens genoeg is met deze jaarlijkse terreur. Ieder jaar opnieuw voor miljoenen euro’s schade, geluidsoverlast, milieuvervuiling, slopen van openbaar meubilair, doodsbange huisdieren, grootschalige inzet van politie, brandweer, ambulancedienst en Spoedeisende Hulp posten van ziekenhuizen. Dit jaar is er een dode gevallen, nog daargelaten de vele gewonden die vaak levenslang lichamelijk letsel overhouden aan hun vuurwerk avonturen. Met grote maatschappelijke gevolgen. Is er dan niemand in de politiek te vinden met ballen? Iemand die zegt: genoeg is genoeg en nu is het afgelopen! Die ervoor zorgt dat het afsteken van vuurwerk door particulieren wordt verboden. En dat alleen de gemeenten één groot centraal vuurwerk mogen afsteken indien zij dat wensen. Bij ons zou dat prima kunnen op het Drierivierenpunt op een ponton. Kunnen Zwijndrecht en Papendrecht meteen meegenieten. Ben je eindelijk verlost van die rotzooi die er alleen maar voor zorgt dat bepaalde jongeren helemaal los gaan op alles wat zweemt naar gezag. Want dat is zogenaamd cool en stoer. Ik voel er niets voor dat deze samenleving zo langzamerhand wordt overgenomen door het tuig van de richel! Meer dan hoog tijd voor adequate en keiharde maatregelen! De goedwillende burgers, de belastingbetalers, eisen het!

Mevrouw Beijer-Korzelius

Dordrecht

(Archieffoto: Thymen Stolk)

4 reacties op “Welke politicus met ballen schaft particulier vuurwerk af?”

 1. Roland Witt schreef:

  Mevrouw vergeet even dat het om illegaal vuurwerk gaat. En wat helpt zo een verbod dan tegen vandalisme.? Auto’s kunnen ook zonder vuurwerk in brand worden gestoken. Bovendien is er nog niet aangetoond hoe de bussen zijn aangestoken.
  Vandalisme en ander respectloos gedrag los je niet op met een vuurwerkverbod.
  Stoeptegels ook maar verbieden daar kan je ook mee gooien.
  Richt je op het echte probleem, en dat is namelijk een kleine groep die overlast veroorzaak.

 2. kotsziekvanpolitiek schreef:

  Een wat vreemde opmerking over de linkse kerk, want dat zijn nu juist degenen die particulier vuurwerk willen afschaffen, met de SP voorop. De SP heeft nota bene een vuurwerkoverlast website in het leven geroepen om overlast te melden! Heeft die mevrouw van de domme kerk haar klachten daar gemeld? Vast niet, veel te links, ze vertrouwt liever op de rechtse partijen die het hier in Dordt voor het zeggen hebben. Dan heb ik slecht nieuws voor haar: de VVD, CDA en BvD en andere meelopers doen er alles aan om hun zeer lucratieve heilige vuurwerk huisje in stand te houden, want de centjes moeten rollen, zelfs als er doden vallen! En als mevrouw niet wil dat de samenleving wordt overgenomen door tuig van de richel, dan moet ze zeker niet op de PVV stemmen, want dan krijgt juist dat tuig van de richel (de PVV en aanhang dus) een carte blanche om onze samenleving wel even te gaan ‘regelen’. Als mevrouw de volgende keer wat te miepen heeft moet ze zich eerst maar eens op de hoogte stellen van de politieke verhoudingen in Dordt, want dat heeft ze duidelijk niet gedaan. Maar ja, dat heb je met die roepers en schreeuwers, feiten zijn niet belangrijk, enge onderbuikgevoelens wel!

 3. Chris Noorlander schreef:

  Ik lees brandstichting, rellen en vechtpartijen. Dat heeft niets met consumentenvuurwerk te maken. Ik lees over 1 dode. Dat is gebeurd met vuurwerk dat reeds verboden is voor particulieren. Schijnbaar maakt u zich ook nog erg druk over alle slachtoffers. Enkele feitjes: De professionele vuurwerkshows waar u liever naar toe wil, heeft in de afgelopen deccennia al meer doden opgeleverd dan consumenten-vuurwerk. Honden leveren jaarlijks ongeveer 10x zoveel slachtoffers dan consumentenvuurwerk. Alcohol zorgt jaarlijks voor 800x zoveel doden dan consumentenvuurwerk. Jammer dat u alleen de zaken wil verbieden waar u zelf schijnbaar een hekel aan heeft en niet de zaken die écht voor doden en gewonden zorgen. Het lijkt er op dat het u helemaal niet om de doden en gewonden gaat anders had u wel andere prioriteiten gesteld in uw brief.

 4. Het verbieden van consumenten vuurwerk gaat echt geen problemen oplossen met geweld, branden, vreugde vuuren, belagen van hulpverleners.vernielingen etc.
  Dit is een maatschappelijk probleem.
  De hulpverleners worden b.v ook aangevallen met straat stenen.
  Evenals de bushokjes met grote regelmaat worden deze vernield in het weekend.
  Ook zal illegaal vuurweek altijd blijven de grenzen zijn open en het is dweilen met de kraan open.
  Nee doe maar een show om 24:00 uur met vechtpartijen dronken mensen in de auto. Files en alle andere ellende wat daar bij komt kijken. Echt een feest om heen te gaan met je kinderen.
  En waarom horen we niks over honden 150.000 honden beter per jaar. Dat is elke dag meer dan 400. Gebla, gejank, poep overlast maar dat is in een keer wel normaal.
  We hebben het over 8 uur vuurwerk per jaar de rest is al verboden. Gewoon lekker zo laten en veel beter gaan handhaven.

Geef een antwoord