reageer als eerstwo 22 sep 2021

Super Mode Stoffen sluit de deuren

DORDRECHT – Na 36 jaren valt het doek voor Super Mode Stoffen. Eigenaren Jan en Joke gaan met pensioen. Wanneer de deuren van de stoffen- en fourniturenzaak aan de Spuiweg definitief niet meer openen, weten Jan en Joke nog niet. “Dat is nog niet zeker. Misschien begin volgend jaar”, vertellen ze. Al het nieuws omtrent de naderende sluiting en opheffingsverkoop communiceren de twee via de website van de zaak: www.supermodestoffen.nl.

Jan en Joke, broer en zus, namen in ’99 de zaak over van hun ouders die in 1985, destijds nog in een pand aan de Wijnstraat, Super Mode Stoffen startten. In 1995 volgde de verhuizing naar de Spuiweg. Broer en zus hebben hun ouders altijd geholpen in de zaak. “En toen wij de eigenaren werden, draaiden de rollen om en werkten onze ouders bij ons in de zaak”, vertelt Jan die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Joke: “Wij hebben dit altijd samen gedaan. We vullen elkaar perfect aan. Nu Jan met pensioen gaat, wil ik niet alleen in de winkel staan. Dat kan ook helemaal niet. Ik stop daarom ook en zie daar naar uit. Meer vrije tijd is ook wel fijn.”
Voor de (vele vaste) klanten van de zaak is het een minder vrolijk vooruitzicht, een Dordrecht zonder Super Mode Stoffen. “Toen we het bericht deelden op Facebook, hadden we binnen een half uur 75 reacties en vele telefoontjes.” SMS is dan ook al vele tientallen jaren het vaste adres voor een mega aanbod van de allermooiste stoffen, maar ook garen, ritsen en andere naaitoebehoren. “Klanten vinden het fijn dat ze bij ons in de winkel de stoffen kunnen zien en voelen. Bestellen via het internet is toch anders.” De zaak zal daarom door velen gemist worden. En zeker ook niet in de laatste plaats vanwege de kennis en kunde van de eigenaren en het contact dat zij met hun klanten hebben. Jan: “Daar gaan we heel gezellig mee om. We zullen iedereen best missen.”

Super Mode Stoffen is gevestigd aan de Spuiweg 84 en geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie via www.supermodestoffen.nl, op Facebook: SMS Supermode Stoffen, tel. 078-6312828 en [email protected]

Reacties zijn gesloten.