Het kiezen van de juiste energieleverancier is op het moment cruciaal, met name vanwege de stijgende energiekosten. Met behulp van energie vergelijken 2022 kun je in ieder geval al wat geld besparen, al moet je dan dus alsnog wel een energieleverancier selecteren. Op het moment is het van belang om te kiezen voor een maatschappij die zo goedkoop mogelijk is, al zijn er nog meer dingen waar je op moet letten gedurende dit proces zodat je een goede keuze kunt maken uit het overzicht van energieleveranciers in Nederland. Gebruik daarom de onderstaande tips bij het kiezen van je nieuwe energieleverancier!

Contractvoorwaarden 

Houd bij het kiezen tussen leveranciers rekening met de verschillen tussen contracten. Hoewel sommige leveranciers je toestaan ​​om van maand tot maand elektriciteit of aardgas te kopen, zullen de meeste je vragen om je aan te melden voor een termijn van zes, twaalf of vierentwintig maanden. Langere abonnementen bieden vaak goedkopere tarieven, dus deze kunnen een goede optie zijn als je zoveel mogelijk geld wilt besparen bij het kiezen van een energieleverancier. Je moet ook overwegen of het een voordeel is om meerdere goederen als een bundel bij dezelfde leverancier te kopen, al is dit helaas niet altijd mogelijk.

Reputatie

Je moet erop kunnen vertrouwen dat de energieleverancier die je selecteert financieel stabiel, geloofwaardig en betrouwbaar is. Een financieel stabiele leverancier kan je gemoedsrust bieden dat ze er voor je zijn, ook tijdens de ups en downs van de energiemarkten. Zoek daarom naar een leverancier die volledig is gevestigd in meerdere gedereguleerde regio’s, met jarenlange ervaring met kopen en verkopen op de groothandelsmarkten. Wanneer je een volwassen en ervaren energieleverancier selecteert, open je de deuren naar een energieaanpak op maat die het meest financieel zinvol is voor je. Het is dus van belang om te letten op de reputatie van de maatschappijen!

Klantenservice

Zorg ervoor dat de energieleverancier die je kiest een uitzonderlijk niveau van klantenondersteuning biedt. Een ervaren leverancier zal je voortdurend bijscholen over prijs en de energiemarkten, indien van toepassing; besluitvormingstools en -bronnen aanbieden waar dit nuttig is; en proactief besparingsprogramma’s en -kansen aanbevelen, met name die met betrekking tot energie-efficiëntie. Het kan verhelderend zijn om vragen te stellen over wie je contract gaat beheren. Wanneer is de klantenondersteuning beschikbaar en met welke middelen: telefoon, online chat of face-to-face? En zijn er kosten verbonden aan klantenondersteuning? De antwoorden op deze vragen kunnen je keuze voor een energieleverancier bepalen!

Groen

Steeds meer bedrijven pakken maatschappelijke verantwoordelijkheid aan en zoeken naar manieren om de milieu-impact van hun eigen activiteiten, waaronder energieverbruik, te compenseren. In veel landen kun je ervoor kiezen om (een deel van) je energie in te kopen uit duurzame en hernieuwbare bronnen, wat ook in Nederland mogelijk is. Een gerenommeerde energieleverancier kan je keuzes bieden over de soorten alternatieve energie en soms zelfs de bron of regio van opwekking bepalen. Je zou dus kunnen kiezen voor een groene maatschappij, wat helaas in de meeste gevallen wel net wat extra kost.