Is de zoektocht naar een woning gestart en ben je van plan om te gaan verhuizen naar Dordrecht? Dan komen er altijd een aantal belangrijke aandachtspunten om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan het nodige regelwerk en de jacht naar nieuwe meubels. Waar je op kunt letten als je gaat verhuizen naar Dordrecht, staat hieronder voor je op een rij.

1. Vaste lasten

Allereerst zijn de vaste lasten een belangrijk punt bij een verhuizing. Zo wil je natuurlijk op de dag van de verhuizing meteen gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld het internet. Het is daarom belangrijk om dit soort zaken op tijd te regelen. Zorg er ook voor dat je dit soort abonnementen en contracten dan ook op tijd opzegt bij jouw oude woning; je wil natuurlijk niet dubbel gaan betalen. Naast een internetabonnement, kun je ook denken aan je energiecontract. Je kunt het energiecontract meeverhuizen, maar wellicht heb je ook wel baat bij een nieuwe energiecontract. Hiervoor kun je de vergelijkingssite Gaslicht gebruiken, waar je eenvoudig alle energieleveranciers op een rij kunt zien. En zo zijn er nog wel veel meer vaste lasten die je moet controleren, bijvoorbeeld ook de autoverzekering. Je kunt Poliswijzer gebruiken om onder andere autoverzekeringen te vergelijken.

2. Adreswijzigingen

Voor de mensen die komen te wonen in jouw oude woning, is het vervelend dat er nog telkens post voor jou op de deurmat valt. Zorg er daarom voor dat je jouw nieuwe adres doorgeeft aan verschillende personen en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de bank, het werk, de huisarts en de tandarts. Ook is het belangrijk om je op tijd in te schrijven bij de gemeente.

3. Parkeren

Een ander punt om bij stil te staan bij de verhuizing, is de manier waarop je moet parkeren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een parkeervergunning moet aanvragen in de straat waar jij komt te wonen. Zorg er daarom voor dat je je goed verdiept in de parkeergelegenheden bij jou in de buurt, zodat je op de juiste manier kunt parkeren en eventuele boetes kunt voorkomen.

4. School

Het is ook belangrijk om tijdens de verhuizing rekening te houden met de school van jouw kinderen. Wellicht is het ook de bedoeling dat de kinderen gaan verhuizen naar een andere school, die zich dichter bij het nieuwe huis bevindt. Het is goed om je te verdiepen in de verschillende scholen, en het is ook belangrijk om jouw kind hierop voor te bereiden. Zorg er dan ook voor dat je jouw kinderen op tijd uitschrijft bij de huidige school en opnieuw inschrijft bij de andere school.

5. Interieur

Waar je ook naartoe verhuist, het is ook goed om stil te staan bij de inrichting van jouw nieuwe woning. Wellicht moet je wel een aantal nieuwe meubels aanschaffen. Houd in dit geval rekening met eventuele levertijden en ga daarom op tijd op zoek naar nieuwe meubels. Daarnaast is de kans aanwezig dat er nog moet worden geklust in het huis: misschien moet het een en ander nog wel worden geverfd, of moeten er grotere klussen worden aangepakt zoals het doorbreken van muren. Houd rekening met de tijd die hierover heen gaat voordat je daadwerkelijk kunt verhuizen.