Wil jij in deze toch wel dure tijden geld besparen? Naast je verwarming een graadje lager en opletten in de supermarkt, hebben wij nog 5 tips om geld te besparen en wel op je persoonlijke verzorging. Lees je mee?

Tip 1: zelf thuis je haar verven
Verf jij je haar en ga jij hiervoor altijd naar de kapper? Of koop je een heel pakketje haarverf waarmee je alleen je uitgroei verft? Weet dan dat er ook kapperskwaliteit haarverf voor thuis op de markt is waarmee je je uitgroei meerdere keren kunt verven. Deze haarverf is (ongemengd) na openen namelijk nog 12 maanden houdbaar. Zo bespaar jij geld en je haar wordt er nog blij van ook!

Tip 2: gebruik een shampoo en conditioner in één
Heeft jouw haar baat bij een conditioner? Gebruik dan een shampoo en conditioner in één. Dit scheelt je een dure conditioner fles én je staat ook nog eens minder lang onder de douche. Twee vliegen in één klap!

Tip 3: let op aanbiedingen
Alle bekende drogisterijen stunten wekelijks met scherpe aanbiedingen. Koop jouw persoonlijke verzorging wanneer het in de aanbieding is en sla dan gelijk een voorraadje in. Zo grijp je nooit mis en betaal je nooit te veel.

Tip 4: gebruik herbruikbare wattenschijfjes en -staafjes
Het gebruik van herbruikbare wattenschijfjes en -staafjes is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor je portemonnee. De eerste aanschaf is misschien wat duurder dan de wegwerp variant maar omdat je veel langer kunt doen met de herbruikbare versie, heb jij je geld snel terugverdient. Daarnaast is de toekomstige generatie je ook nog eens eeuwig dankbaar!

Tip 5: gebruik je douchegel ook als scheerschuim
Koop jij dure scheerschuim om je te scheren? Weet dan dat douchegel ook prima volstaat! Dit kost vaak de helft minder en is ook nog eens veel vaker in de aanbieding.