Inwoners van Dordrecht betaalden in 2023 flink meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte een autoverzekering in Dordrecht gemiddeld € 80 per maand, maar in 2023 steeg deze naar ruim € 82 per maand.

Deze stijging zorgt ervoor dat Dordrecht 11% duurder is dan het gemiddelde in Nederland. Ter vergelijking: de gemiddelde premie voor een autoverzekering in Nederland lag in 2023 rond de € 74 per maand.

Tip! Wil jij de goedkoopste autoverzekering? Ga dan autoverzekeringen vergelijken. Zo vind je direct de goedkoopste autoverzekering die het beste past bij jouw situatie. Bespaar zo gemiddeld €237 per jaar op je autoverzekering!

Autoverzekering Dordrecht duurder door drukte

Dat de inwoners van Dordrecht zoveel meer betalen voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander komt voornamelijk door de drukte. Dordrecht is een belangrijk knooppunt, wat leidt tot meer verkeer en daarmee een grotere kans op ongelukken en schadeclaims. Verzekeraars verhogen de premies van autoverzekeringen om de mogelijke kosten te kunnen dekken.

Bovendien blijkt uit de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat Dordrecht een relatief dichtbevolkte stad is. In dichtbevolkte gebieden is er meer verkeer, wat de kans op aanrijdingen vergroot. Daarnaast zijn er meer voertuigen op de weg, waardoor de kans op schade door bijvoorbeeld parkeerschade of vandalisme toeneemt. Ook komt autodiefstal vaker voor in drukke stedelijke gebieden. Verzekeraars houden rekening met deze verhoogde risico’s bij het bepalen van de premies, waardoor autoverzekeringen in drukke regio’s duurder zijn dan in rustige regio’s zoals dorpen.

Autoverzekering Dordrecht even duur als gemiddelde in Zuid-Holland

De autoverzekering in Dordrecht is net zo duur als de gemiddelde autoverzekering in Zuid-Holland, met inwoners die in 2023 gemiddeld ruim € 81 per maand betaalden. Dit maakt Zuid-Holland de provincie met de duurste autoverzekeringen van alle 12 provincies in Nederland. De provincie met de goedkoopste autoverzekering is Friesland. Daar kostte de gemiddelde autoverzekering in 2023 bijna € 57 per maand.