reageer als eerstma 3 aug 2020

Autoverzekering premies in Zuid-Holland

Autobezitters moeten natuurlijk verplicht een WA-autoverzekering afsluiten. Echter is de hoogte van de premie afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk van de auto, de leeftijd van de bestuurder en de opgebouwde schadevrije jaren.

Maar ook de woonplaats vormt een belangrijke factor binnen het bepalen van de hoogte de autoverzekeringspremie. Binnen de provincie Zuid-Holland zijn de verschillen per woonplaats groot. Waar zijn deze verschillen op gebaseerd? In dit artikel alles wat je moet weten over de invloed van de woonplaats op de premie van de autoverzekering.

Premieverschillen groot in Zuid Holland
Vergeleken met andere provincies, is Zuid-Holland de provincie met de meeste auto’s in prive bezit. Cijfers van afgelopen jaar laten zien dat er in Zuid-Holland zo’n 1.579.739 auto’s geregistreerd staan. Op basis van het aantal auto’s in Zuid-Holland zou je daarom kunnen zeggen dat de premies relatief hoog zouden moeten uitvallen.

Uiteraard zijn er ook rustiger gebieden in Zuid-Holland waar veel is ingebroken in auto’s en/of veel auto’s zijn gestolen. Hierdoor bestaan er in deze provincie grote verschillen in de hoogte van premie voor de autoverzekering. Over het algemeen geldt ook dat in grote steden meer schades worden gereden. In dorpen en kleinere steden is dit -vanzelfsprekend- minder aan de orde, en valt de premie daardoor gunstiger uit.

Risicobepaling
Een verzekeraar berekent bij het vaststellen van een premie altijd het risico. Hoe hoger het risico des te hoger het premiebedrag. Een verzekeraar houd rekening met verschillende risicofactoren bij het berekenen van een autoverzekering. Zo is het risico op claims van beginnende bestuurders hoger vergeleken met bestuurders die al jaren schadevrij rijden.
Een andere factor is de woonplaats.

Hoe meer verkeer in een bepaalde regio, des te groter de kans op een schade. Ook het aantal historische claims binnen een woonplaats vormen een aandachtspunt. Als er relatief veel schades geclaimd worden in een bepaalde plaats, is de kans groot dat de premie voor automobilisten die daar wonen; zal stijgen.

Altijd vergelijken bij verhuizing
Dat de premie voor een autoverzekering per woonplaats sterk kan verschillen, betekent ook dat je (hoogstwaarschijnlijk) een andere premie zult betalen als je verhuist. Het advies is daarom om bij een verhuizing altijd je autoverzekering te vergelijken. Wellicht zijn er andere verzekeraars die een voordeliger aanbod kunnen doen. Ook voor andere ingrijpende levensgebeurtenissen, zoals een verandering in de gezinssituatie of een lang verblijf in het buitenland, is het algemene advies om altijd je autoverzekering te vergelijken op Independer.

Reacties zijn gesloten.