reageer als eerstdo 6 mei 2021

Baby op komst? Zorg dat je huis er ook klaar voor is!

Yes, er is een kleintje op komst. Je hebt inmiddels alles over baby’s en opvoeden gelezen wat los en vast zit, beschikt over de spullen die nodig zijn bij de verzorging van je kindje en je praat elke dag misschien al zachtjes tegen hem of haar. Maar heb je je leefomgeving eigenlijk ook al babyproof gemaakt? In dit artikel lees je alles over je huis in orde maken voor als je baby er is.

De babykamer

Is je huis groot genoeg zodat je kleintje een eigen kamer heeft straks? Zorg er dan voor dat die kamer er ook picobello verzorgd uitziet. Offer eventueel je bestaande hobbykamer op als je geen extra vrije kamer beschikbaar hebt en verbouw hem vervolgens tot de ideale kinderkamer. In de kleuren die in jouw ogen het beste passen bij je kersverse zoon of dochter. Let er bij het inrichten ook op dat je toekomstige kindje niet bij gevaarlijke dingen kan vanuit zijn of haar bedje. Denk daarbij aan zaken als stopcontacten, ramen, de verwarming of scherpe voorwerpen.

De woonkamer en andere kamers in huis

Vergeet ook de andere kamers niet in huis, zeker niet als het aankomt op het kindveilig maken van je woning. De tijd dat je kindje gaat zitten, kruipen, staan en lopen komt namelijk veel sneller dan je denkt. En voor je het weet zitten ze aan allerlei dingen of vallen ze op plekken die gevaarlijk kunnen zijn. Beveilig daarom alle stopcontacten waar je kind bij zou kunnen en plaats hoekbeschermers op alle meubels die een scherpe hoek hebben. Berg in de keuken ook scherpe voorwerpen en schoonmaakmiddelen goed op zodat ze daar niet bij kunnen. Elektrische apparaten plaats je ook uiteraard buiten het grijpbereik van kinderen. En denk ook nog eens na over dat tafelkleed op je eettafel, want voor je het weet gaat je kleintje er aan trekken met alle gevolgen van dien.

Nog een andere optie: gewoon verhuizen

Is je huis echt te klein en kan je met geen mogelijkheid een geschikte babykamer in huis creëren? Dan kun je er ook nog altijd voor kiezen om te gaan verhuizen naar een ruimere woning. Het zou trouwens ideaal zijn als in dat huis voor je ook al mensen met kinderen hebben gewoond, want dat scheelt je dan ook vast in het babyproof maken van alle kamers!

En dan nog die andere auto…

Denk je ook aan andere praktische zaken wanneer je gezinsuitbreiding krijgt? Zo kiezen veel mensen ervoor om een andere (lees: grotere) auto aan te schaffen wanneer er een kleine op komst is. Best logisch, want er moeten ineens veel spullen mee als je op pad gaat met de baby. De kosten voor de andere auto komen echter wel bovenop de andere kosten die je al maakt. Mocht je niet direct voldoende geld hiervoor beschikbaar hebben, dan is geld lenen bij een bank wellicht een geschikte optie voor je. Het is sowieso een investering in de toekomst, want je koopt in feite een stuk gemak en reisgeluk. Dat wil toch iedere ouder?

 

 

 

Reacties zijn gesloten.