Wil je graag fitter worden, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen zorgen, want je bent zeker niet de enige. Veel mensen zijn geïntimideerd door sporten en kijken er heel erg tegenop om bijvoorbeeld de sportschool Tilburg te bezoeken. Anderen vinden het gewoonweg niet leuk, ondanks dat sporten veel voordelen teweegbrengt. Hieronder vind je een aantal tips die het sporten makkelijker en leuker maken, zodat het beginnen met sporten niet meer aanvoelt als een gigantische drempel waar je overheen moet.

Schaamte in de sportschool is nergens voor nodig

Veel mensen schamen zich om naar de sportschool toe te gaan. Ze zijn bang dat ze niet de meest fitte persoon zullen zijn en daardoor vreemd worden aangekeken. Dit is dan ook vaak de reden dat veel een bezoek aan de sportschool overslaan. Toch is het nergens voor nodig om je te schamen. Dit zul je direct merken zodra je de sportschool binnenstapt. Iedereen gaat naar de sportschool om aan zichzelf te werken, dus het is niet meer dan logisch dat je er niet direct als een spierbundel uitziet. Bovendien is iedereen met zijn eigen oefeningen bezig, dus veel aandacht voor anderen zullen ze niet hebben.

Er zijn genoeg verhalen te vinden van mensen die in eerste instantie doodsbang waren voor de sportschool, maar uiteindelijk erg vriendelijk worden behandeld. De meeste mensen in de sportschool staan er helemaal voor open om je te helpen als je daar behoefte aan hebt. Ze leggen je graag uit hoe de sporttoestellen werken en kunnen je tips geven om snel fitter te worden. Als je het eng vindt om alleen de sportschool te bezoeken kun je natuurlijk ook een vriend of vriendin meenemen. Samen ergens naartoe neemt al veel angst weg!

Download apps om het sporten leuker te maken

Tegenwoordig bestaan er duizenden fitness-apps. Sommigen tracken alleen maar je voortgang, terwijl anderen gebruik maken van game-elementen om het trainen een stuk leuker te maken. Door doelen voor jezelf te stellen kun je vaak meer bereiken dan je denkt. Met behulp van een applicatie houd je gemakkelijk je voortgang bij en kun je zien hoe je overtijd fitter bent geworden. Je kan van alles bijhouden in deze apps, waaronder je gelopen afstanden, hoeveel je hebt gedronken of hoeveel calorieën je hebt verbrand. Verder zijn sociale sportapps ook een goede motivator. Je kan zo de prestaties van anderen bekijken en geïnspireerd raken. Andersom kun je ook je prestaties met anderen delen, waarna ze hierop reageren. Positieve reacties zijn erg effectief en zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft.

Verder zijn beloningen ook een belangrijke drijfveer bij sporten. Zorg dat je bij ieder gesteld doel een beloning bedenkt zodat je gemotiveerd raakt om dit doel daadwerkelijk te behalen. Kies voor iets wat je leuk vindt: spreek met jezelf af dat je een lekkere snack kan eten als je vijf dagen achter elkaar hebt gesport, of koop een cadeautje voor jezelf als je een kilo kwijt bent. Maak het leuk voor jezelf, zodat sporten niet aanvoelt als een vervelende klus.