reageer als eerstdo 31 okt 2019

Belastingdienst focust steeds meer op foutloze kilometerregistratie

Het bijhouden van kilometers wordt steeds belangrijker. Een kilometerregistratie moet kloppen en volledig zijn. Anders kunt u problemen krijgen bij de Belastingdienst. Het handmatig bijhouden van kilometers gaat vaak gepaard met fouten. Gelukkig bestaat hier een oplossing voor. U kunt een speciaal apparaatje in uw voertuig laten plaatsen, die feilloos alle kilometers voor u bijhoudt. U levert de foutloze km-registratie in één keer in bij de Belastingdienst.

Waarom een kilometerregistratie?
Stel, u rijdt voor uw werk en u betaald geen bijbetaling. Dan bent u verplicht uw kilometers bij te houden, want u mag maar maximaal 500 kilometer privé rijden. Dat moet u kunnen aantonen met kilometerregistratie. Op ieder moment kan de Belastingdienst uw registratie opvragen, tot wel 7 jaar terug. Als u dit niet of niet volledig kunt leveren, riskeert u hoge boetes.

Wat als u een wagenpark heeft en meerdere werknemers die voor u rijden? Dan is een goede kilometerregistratie ook heel belangrijk. Dat kan een hele klus zijn om alle kilometers van iedereen bij te houden. Als u niet afhankelijk wilt zijn op wat uw werknemers aan u doorgeven, dan is een automatisch registratiesysteem onmisbaar in uw voertuigen.

Voor de eenmanszaak
Ook als u een zzp’er bent en u rijdt een auto voor het werk, is een goede kilometerregistratie van groot belang. Want als u minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, hoeft u geen dure bijbetaling te betalen/heeft u geen dure bijbetaling. U kunt dit met de hand bijhouden in een schrift of in een notitie op uw telefoon. Maar een automatisch gps-systeem is veel handiger, en geeft een veel betere km-registratie. Bovendien scheelt het u heel veel tijd als de registratie automatisch gedaan wordt.

Moet u als zzp’er veel kilometers rijden en bent u benieuwd naar de kilometervergoeding voor zzp’ers? Ook dan is het verstandig om uw kilometers te registreren om later in te dienen voor een vergoeding bij de belasting.

Hoe werkt het?
Om uw kilometerregistratie goed door te geven, moet u van iedere rit het volgende bijhouden:
– de datum,
– het aantal kilometers op de teller aan het begin en het einde van de rit,
– uw vertrek- en eindpunt,
– aard van de rit (zakelijk of privé),
– zakelijke omrijkilometers zoals een omleiding,
– privé-omrijkilometers zoals omrijden voor een boodschap of de crèche.

Met de gecertificeerde producten van TrackJack wordt dit allemaal automatisch bijgehouden. Er wordt een klein kastje met GPS in uw auto geplaatst, die iedere rit automatisch registreert, inclusief alle gegevens die nodig zijn voor een goede km-registratie.

Online uw kilometers bijhouden
U krijgt een eigen online account waardoor u via de app of op uw computer alle kilometers die u of uw medewerkers hebben gereden makkelijk kunt inzien en bijhouden. Wanneer u het nodig heeft, downloadt u het bestand en stuurt u het naar de belastingdienst. Die heeft dan een kilometerregistratie die aan alle eisen voldoet waardoor u er geen zorgen van heeft.
Wilt u ook geen omkijken meer hebben naar al die gereden kilometers? Neem contact op met TrackJack voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Reacties zijn gesloten.