Nog altijd kampt de Nederlandse economie met een historisch hoge inflatie. In augustus lag de inflatie liefst 12 procent hoger dan een jaar eerder in dezelfde maand. Het maakt dat steeds meer huishoudens zoeken naar mogelijkheden om geld te besparen. Op deze manier valt de stijgende inflatie enigszins te compenseren. De verwachting is dat er op Prinsjesdag plannen gepresenteerd worden door het kabinet, die de daling in de koopkracht van huishoudens enigszins moeten compenseren. Zo stijgt het minimumloon en wordt de belasting op arbeid iets verlaagd lekte eerder uit. Een van de mogelijkheden om alvast geld te besparen, is door klussen in en rondom je woning zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het herstel van een hekwerk in de tuin. Huur een lasapparaat en schaf online zelf laselektroden aan. Er zijn handige video’s te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je zelf kunt lassen.

Lassen hoeft niet ingewikkeld te zijn met de juiste apparatuur
Van lassen wordt al snel gedacht dat dit een klus is, waar men veel ervaring voor nodig heeft. Het tegendeel is waar! Bij het lassen is het voornamelijk van belang dat je op een veilige manier te werk gaat en de juiste hulpmiddelen in huis haalt. Verdiep je bijvoorbeeld in het verschil tussen klassiek lasdraad en gevulde lasdraad. Gevulde lasdraad wordt bijvoorbeeld aangeraden bij het uitvoeren van klussen, waarbij hoge eisen gesteld worden aan de gecreëerde lasverbinding. Daarbij maakt gevulde lasdraad het mogelijk om op hogere snelheid te lassen. Gaat het om een enkele verbinding? In dat geval is gevulde lasdraad wellicht niet nodig en volstaat een klassiek lasdraad. Er zijn verschillende webshops waar je lasdraad kunt bestellen. Het huren van een lasapparaat doe je bij een bouwmarkt. Zo hoef je hier zelf niet in te investeren.

Zorg voor veilige werkkleding bij het lassen

Wanneer je aan de slag gaat met het lassen van een hekwerk of bijvoorbeeld het repareren van een trap in huis, is het van groot belang veilig te werken. Haal bijvoorbeeld een stevige werkbroek in huis, zorg voor handschoenen en gebruik werkschoenen. Het verkleint de kans op lichamelijk letsel aanzienlijk bij het uitvoeren van werkzaamheden. Niet het minst belangrijke: zorg voor een lashelm of een laskap.

Andere klussen die je zelf uit kunt voeren
Zelf lassen om stevige verbindingen te creëren is een van de werkzaamheden die je uit kunt voeren om geld te besparen. Er zijn echter meer opties. Denk ook aan het schilderen van houten kozijnen. Iets wat je voorheen wellicht door een schilder liet doen. Het periodiek schilderen van kozijnen en houten deuren is belangrijk om houtrot te voorkomen. Een derde klus is het snoeien van de bomen en heesters in de tuin. Je hebt er geen hovenier voor nodig.