Het is tegenwoordig heel normaal en belangrijk om werknemers te belonen voor hun inzet. Met cadeaus voor werknemers laat je zien dat je hen waardeert en dat je het werk dat ze doen op prijs stelt. Er  kunnen natuurlijk diverse redenen zijn waarom jij je medewerkers in het zonnetje wilt zetten. Heeft een medewerker een grote nieuwe klant binnengehaald of een nieuwe opdracht met succes uitgevoerd? Door een persoonlijk cadeau te schenken zul je van de desbetreffende medewerker zoveel meer waardering krijgen. Je laat namelijk zien dat je moeite hebt gedaan om uit te vinden wat hij of zij echt leuk vindt. Hoe weet je of ze het echt leuk zouden vinden? Vaak kun je op review websites ervaringen, meningen, beoordelingen en tips vinden van echte consumenten die een leuk cadeau hebben gekocht bij een webshop.

Unieke personen, unieke voorkeuren

Ieder persoon is anders en gelukkig heeft elke werknemer zijn eigen persoonlijke voorkeuren. Niet alleen verschillen we van elkaar maar mannen verschillen ook van vrouwen. Daarom zijn niet alle cadeaus even geschikt voor dames én heren. Maak dus een weloverwogen keuze als je op zoek gaat naar het beste cadeau voor vrouwelijke werknemers.

Omdat de meeste vrouwen modieuzer zijn dan mannen en mode ook vaak leuker vinden kun je bijvoorbeeld onderzoeken of je een kledingbon voor een stijlvolle outfit cadeau kunt doen. Als je kiest voor een bon van een online shop die diverse mode artikelen verkoopt dan heeft de medewerkster in kwestie genoeg keuze om haar eigen outfit samen te stellen. Kijk wat altijd of de beoordelingen van de webshop goed of slecht zijn. Anders geef je straks een bon waar hij of zij niets mee kan.

Chocolade is ook een product waar over het algemeen meer vrouwen van houden dan mannen dat doen. Weet jij dat de medewerkster die je wilt verrassen veel van deze lekkernij houdt? Stel dan bijvoorbeeld een mooi pakket met diverse smaken samen of kies voor een uitgebreide selectie aan bonbons.

Andere ideeën

Het is overigens niet makkelijk om nog verschil te maken tussen cadeaus voor mannen en vrouwen. Doordat de laatste jaren de grenzen van typische vrouwelijke en mannelijke hobby’s en interesses vervagen kun je veel cadeaus aan beiden schenken. Net zoals de eerder genoemde kledingbon zijn er meer geschenken die je aan mannelijke of vrouwelijke medewerkers cadeau kunt doen. Als een medewerker graag sport dan kun je natuurlijk een geschenk geven dat te maken heeft met zijn of haar favoriete sport. Natuurlijk zijn er inmiddels ook veel vrouwen die enorm van gadgets houden. Als dat zo is dan heb je bij een grote elektronicawinkel volop keuze. Zo kun je bijvoorbeeld een goede föhn, een ontpluizer of een smart weegschaal kopen.

Een ruim assortiment

Het aanbod aan cadeaus voor medewerkers is inmiddels zo groot dat het niet makkelijk is om er slecht enkele op te noemen. Stel je daarom open op en stel gemeende vragen over wat hun interesses en voorkeuren zijn. Op die manier kom je er het makkelijkste achter wat zij wel en niet leuk vinden. Het is natuurlijk vervelend als je denkt een uitstekend cadeau gevonden te hebben voor een medewerkster die dat geschenk uiteindelijk helemaal niet leuk vindt. Als je het schenkt waar andere collega’s bij zijn dan voelt zij zich misschien erg ongemakkelijk zodra zij ziet wat jij gekozen hebt. En dat is iets wat je natuurlijk te allen tijde wilt voorkomen. Vraag desnoods andere medewerkers die de persoon in kwestie beter kennen wat zij echt leuk vindt.