reageer als eerstma 28 sep 2020

Business coach voor ondernemers

Het kan zo zijn dat het in je bedrijf niet loopt zoals je wil. Deze tegenslagen wil je snel verhelpen. Als dit gebeurt kan je een business coach inschakelen. Niet alleen voor tegenslagen kan je een business coach inschakelen of voor bijvoorbeeld verbetering in het scherp blijven in de markt. Een business coach wordt ook steeds populairder en kan ook een goede investering zijn.

Voor wie is er business coaching?
Business coaching is voor elke ondernemer die tegen dingen aanloopt in zijn bedrijf. Dit gaat van business coach voor ZZP’ers tot een business coach voor mkb bedrijven. Bij problemen die een ondernemer heeft kan je dus een business coach inschakelen, ongeacht jou soort bedrijf.
Er zijn business coaches die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld in jou soort bedrijf. Ga hier goed naar opzoek. Deze coaches kunnen jou veel beter helpen in jouw situatie.

Wat doet een business coach?
Het kan zo zijn dat jouw onderneming iets minder loopt als dat je had gewild. Of dat je niet meer weet hoe je verder moet groeien. Daarvoor is een business coach. Deze coach gaat jou namelijk helpen om jou doelen te bereiken.

Hoe doet een coach dat?
Hij houdt een spiegel voor. Je gaat bijvoorbeeld samen met de business coach kijken wat je doet en op welke manier je het doet. Belangrijke dingen moet je misschien veranderen en anders gaan aanpakken. Anders blijf je stil staan waar je staat. Door een spiegel voor te houden gaat hij jouw aanpak reflecteren.
Een business coach doet dat niet alleen in het bedrijf maar ook bij jou persoonlijke gedachtes en ideeën. Jou eigen gedachtes die ontstaan zijn bij je opvoeding en mensen om je heen kan je bedrijf erg beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld vroeger het gevoel hebt gekregen dat je de mislukkeling bent kan deze gedachte je onderneming erg beïnvloeden.

Aanpak
Er zijn heel veel verschillende coaches. Al deze coaches hebben ook hun eigen aanpak. De ene coach neemt een facilitaire rol in, ook heb je coaches die concrete adviezen geven. Je moet dus goed van tevoren weten wat je zoekt in een business coach en hoe je geholpen wilt worden. De aanpak van coaches kom je te weten bij een intake gesprek. Wees dus niet bang om meerdere intake gesprekken in te plannen. Kijk naar de verschillende mogelijkheden die coaches te bieden hebben zodat jij op de juiste manier geholpen wordt. Kom je uit de buurt van Amsterdam? Ga dan op zoek naar een business coach Amsterdam. Woon je in Dordrecht? Zoek dan naar een coach uit Dordrecht. Dit zorgt voor korte lijntjes en weinig reistijd. Succes bij het vinden van een geschikte business coach!

Reacties zijn gesloten.