reageer als eerstvr 17 sep 2021

Creëer een gezellige eethoek

De eethoek is de meest geliefde plek in het huis. Hier komen gezinnen samen, er worden vrienden uitgenodigd, er worden diepgaande en gewoon gezellige gesprekken gevoerd, soms worden er uren doorgebracht en het aller belangrijkste: er wordt lekker gegeten. De eethoek is een bruisende plek waar mensen in het huis samen komen, daarom is het fijn als er in de eethoek een goede sfeer hangt. Deze fijne sfeer kan je creëren met de aankleding van de eethoek. Er zijn vele verschillende trends waarmee je inspiratie op kan doen voor het upgraden van jouw eethoek, zo maak je het een nog fijnere plek om tijd door te brengen met je geliefden.

Meubels: de tafel en de stoelen

De meest belangrijke meubels in een eethoek zijn natuurlijk de eettafel en de stoelen. Het kiezen van een tafel kan lastig zijn, er zijn ook zoveel verschillende opties. Als je veel ruimte hebt in huis is het altijd erg leuk en mooi om te kiezen voor een lange tafel. Hierdoor kan je veel stoelen en dus ook veel gasten of een groot gezin kwijt aan tafel, hiervoor moet je wel voldoende ruimte hebben in je huis. Mocht je minder ruimte hebben maar je ruimte wel goed willen benutten om zoveel mogelijk plek verstandig te gebruiken, dan kan je kiezen voor een ronde of een ovale tafel. Deze tafels passen vaak goed in een hoek en zorgen ervoor dat je nog veel ruimte rondom de tafel over houd. Bij het kiezen van de stoelen kan je gaan voor een simpel design, maar ook voor een gekke kleur of een gekke stof. Een tip: kies stoelen die passen bij de kleur van je bank of bij de kleur van de muren.

Accessoires: lampen en tafeldecoratie

Om de eethoek echt sfeer te geven kunnen accessoires niet ontbreken. Een leuke lamp voor boven de eettafel zorgt voor voldoende licht zodat je de hele avond kan natafelen. Kies voor een mooie set van hanglampen voor boven de eettafel. Hang de lampen ongelijk of juist gelijk op, hiermee kan je helemaal zelf kiezen wat jij het mooist vindt! Naast de lampen is het ook leuk om wat moois op tafel te hebben staan. Kies voor bijvoorbeeld een mooie set kaarsen, een unieke en gevulde fruitmand of een grote vaas met een mooi bloemstuk op tafel. Zo creëer je een gezellige sfeer en kan je spelen met kleur accenten in je huis.

Reacties zijn gesloten.