reageer als eerstvr 21 feb 2020

‘DC Vakkleding is een hele mooie aanvulling voor Dordt Centraal’

DORDRECHT – Een jaar geleden nam Dordt Centraal het Dordtse VB Vakkleding over en betrad daarmee een geheel nieuwe markt. In een jaar tijd is het tot DC Vakkleding omgedoopte bedrijf een belangrijk onderdeel geworden van het Dordt Centraal-concern. (Foto’s: Thymen Stolk)

Het was op zijn zachtst gezegd een flinke klus, vertellen Anja Flach, Jeannette van den Heuvel en Monique van Westen. Zij zijn de drie gezichten die klanten tegenkomen in de showroom van DC Vakkleding. Die is ingericht in het bedrijfspand op Dordtse Kil III, waar Dordt Centraal drie jaar eerder naar toe verhuisde. Alle onderdelen van het bedrijf zijn hier samengebracht: de redactie, de (advertentie)verkoop, de reclamestudio, de verspreidingsafdeling, de directie en administratie én nu dus ook de showroom van DC Vakkleding.

Enorme verscheidenheid

Voor de realisatie van die showroom vond eerst een interne verhuizing/verbouwing plaats in het Dordt Centraal-pand aan de Toermalijnring, waar de eerste verdieping werd vrijgemaakt voor de showroom. “Voordat we in mei vorig jaar opengingen, hebben we al een tijdje meegedraaid in de winkel van VB Vakkleding aan de Spuiweg”, vertelt Anja. “We waren onder de indruk van de enorme verscheidenheid aan producten die er op voorraad waren. Het was dus ook een enorme berg werk om dat na de overname allemaal te verhuizen en uit te zoeken. En we hebben natuurlijk hard gewerkt aan het verder vergroten van onze vakkennis.”

Keuze voor kwaliteit

Inmiddels staat er een mooie, overzichtelijke showroom vol met bedrijfskleding voor uiteenlopende beroepsgroepen: de zorg, representatieve kleding voor de horeca en bijvoorbeeld uitvaartondernemingen, werkkleding voor onder meer horeca en bakkerijen, veiligheidskleding en -schoenen, laarzen en zorgklompen, overalls, reflecterende kleding (‘high vision’), jassen en daarnaast een uitgebreide keuze in accessoires, zoals veiligheidsbrillen, helmen en gehoorbescherming, maar bijvoorbeeld ook sjaals, sokken en handschoenen. En nog veel meer. Monique: “Het assortiment was aanvankelijk zo groot, dat het onoverzichtelijk werd. We hebben bewust gekozen voor een kleiner aantal merken. Kwaliteit was bepalend bij die keuze.”

Sterke merken

Het heeft geresulteerd in een overzichtelijke presentatie van sterke merken als Fristads en Tricorp (workwear), Greiff (representatief), Chaud Devant (horeca), De Berkel, BP en Haen (zorg) en (prominent) een uitgebreide collectie van Helly Hansen. “Van een flink aantal producten en merken hebben we afscheid genomen”, zegt Jeannette. “Veel hebben we met outletprijzen verkocht. Een deel hangt hier nog scherp geprijsd in de rekken. Daarnaast hebben we op andere vlakken juist weer nieuwe producten toegevoegd. En natuurlijk luisteren we goed naar de klanten die we hier binnen krijgen. Aan de hand hiervan kunnen we nog wijzigingen in het assortiment aanbrengen. En als we iets niet hebben, kunnen we natuurlijk ook producten buiten het vaste assortiment bestellen.”

Dynamiek

Veel van de klanten van VB Vakkleding hebben inmiddels de weg gevonden naar de showroom van DC Vakkleding. “Daarnaast krijgen we nu ook bestellingen van instellingen en bedrijven binnen die al klant waren bij Dordt Centraal”, vertelt Anja. “Wat dat betreft is DC Vakkleding een hele mooie aanvulling voor het bedrijf. Samen kunnen we een hele brede markt bedienen. Van de kleine ZZP-er tot bijvoorbeeld een paar honderd overalls voor leerlingmonteurs in het beroepsonderwijs. Sowieso is vakkleding vanwege de grote diversiteit een fascinerende branche.” Monique: “Ook qua dynamiek past DC Vakkleding goed binnen Dordt Centraal; altijd in beweging en op zoek naar nieuwe mogelijkheden. VB Vakkleding had natuurlijk een lange historie. Daar bouwen we in onze ontwikkeling op voort. De veranderingen gaan snel. We zijn nu bezig met het uitbreiden en verbeteren van de online bestelmogelijkheden. Uiteindelijk kunnen (medewerkers van) bedrijven en instellingen via hun eigen portal met inlogcode hun personeelskleding bestellen.”

Welkom

Wie zich wil laten informeren over vakkleding is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur welkom in de showroom van DC Vakkleding aan de Toermalijnring 1200, op bedrijventerrein Dordtse Kil III, vlakbij de Makro. Goed bereikbaar en parkeren voor de deur is gratis. Bezoekers kunnen zich aan de koffietafel uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden. Over de verschillende producten, maar bijvoorbeeld ook over de mogelijkheid om logo’s op kleding te laten drukken of borduren. In de showroom zijn twee ruime paskamers aanwezig. Anja: “Het is ook mogelijk dat we met een pas-serie langskomen bij de klant en advies op locatie gegeven.” Eerst telefonisch informeren kan via het algemene nummer van Dordt Centraal: 078-6140149. Vanuit de verkoopafdeling van Dordt Centraal doet Edwin van Rijswijk veel van het klantcontact voor DC Vakkleding, maar bestaande klanten kunnen natuurlijk ook bij hun vaste vertegenwoordiger informeren naar de mogelijkheden op het gebied van vakkleding.

Info: http://www.dcvakkleding.nl.

Reacties zijn gesloten.