reageer als eerstdo 7 okt 2021

De cap als statement fashion item

Als er één musthave item is, is het wel de cap. Die is te combineren met iedere kledingstijl en daarom geef je elke outfit er de ultieme finishing touch mee. Maar er zijn nog veel meer redenen om je te tooien met een cap. Niks aan de hand als je haar ‘s ochtends niet wil meewerken, want met een pet op je hoofd zit het met je blitse uitstraling evengoed helemaal snor. Daarnaast is een cap niet alleen mooi, maar ook nog eens super praktisch. Dat blijkt wel als je een fanatieke buitensporter bent en je je gezicht en ogen optimaal tegen de zon wilt beschermen. Is de pet ook een van jouw alltime favourites en ben je benieuwd hoe die van sportartikel naar mode item is getransformeerd? In dit artikel maak je kennis met de oorsprong van de cap en introduceren we je aan de AB pet die hard op weg is om de hele wereld te veroveren.

Eigenzinnige look

Het zal je vast niet ontgaan dat er veel verschillende soorten petten te koop zijn. Ieder model heeft zijn eigen naam, zoals een: baseball cap, trucker cap en snapback cap. Een van de modellen die niet is weg te denken, is de baseball cap. Ooit was dit type pet voorbehouden aan balsporters, maar door rappers en andere artiesten uit Amerika is de baseball cap op de kaart gezet als accessoire om de wereld hun mening te verkondigen. Ook anno 2021 wordt de baseball cap nog steeds graag gedragen om een statement te maken. Onder de stoere petten behoort ook de trucker cap tot de tijdloze klassiekers. Trucker caps lijken in sommige opzichten op baseball caps door de klep die aan de voorkant licht gebogen is. De trucker cap heeft toch weer een heel andere uitstraling door het voorste gedeelte dat is gemaakt van schuim en het overige gedeelte dat is afgewerkt met mesh.

Ook lichten we de snapback cap voor je uit, die je herkent aan de platte klep. Deze vorm geeft de snapback cap een herkenbare, eigenzinnige look. Je kunt deze pet tot one-size-fits-all verstellen met de druksluiting aan de achterzijde. Beroemdheden van over de hele wereld hebben de snapback cap weer helemaal hip gemaakt.

Blitse touch

Als je jouw outfits een blitse finishing touch wilt geven met een trendy pet, kun je kiezen uit caps van talloze toffe merken. Waarschijnlijk heb je vast al eens gehoord van het streetwear label AB Lifestyle. The Star Lifestyle Brand heeft qua sportieve casual items zoals AB T-shirts, jeans, tracksuits, hoodies, sneakers, swimwear en sweaters, een absolute naam hoog te houden. Het fashionmerk startte in 2015 als lijn met luxe petten onder de naam AB Caps. De caps met voetballer Alexander Büttner als gezicht verkochten meteen zo ontzettend goed, dat de collectie al gauw werd uitgebreid met schoenen en kleding. Nog steeds behoren de caps van AB Lifestyle tot de pijlers van het label en dat is dit modeseizoen goed te zien aan de trucker caps in vlotte modellen en tal van trendkleuren.

Reacties zijn gesloten.