Nagel- en handverzorging zijn belangrijke onderdelen van schoonheid en welzijn. Gedreven door zowel functie als esthetiek, zien de twee sectoren een opwaartse trend nu mensen nagel- en handverzorging omarmen als een manier van zelfexpressie en het behouden van gezondheid en hygiëne.

Handverzorging en gezondheid
We hebben zeker allemaal ervaren wat het betekent om gedurende de dag continu onze handen te wassen (en minstens 20 seconden!), of erger nog, onze handen in te wrijven met agressieve alcoholische oplossingen en goedkope handdesinfecterende middelen terwijl we door het winkelcentrum lopen of naar binnen moeten. De huid van onze handen wordt uiteindelijk droog, geïrriteerd en zelfs pijnlijk voor mensen met een zeer gevoelige huid.
Het vermijden van ontsmettingsmiddelen op basis van alcohol of het verminderen van onze handwasgewoonten is GEEN optie. Gezondheid staat voorop, dat staat niet ter discussie. Maar we kunnen onze handen inderdaad helpen dit moeilijke moment het hoofd te bieden door handcrèmes te kiezen die de natuurlijke huidbarrière versterken en de Ph-balans behouden.

Trends voor het verzorgen van je handen in 2023
Nagelriem olie
Nagelriemolie is een olie die wordt gebruikt om het nagelbed te hydrateren. Elk product varieert met ingrediënten, maar het is meestal een combinatie van natuurlijke plantaardige oliën, alles van avocado-, kokos- en amandel olie, evenals vitamine E. Vitamine E helpt de huid te verzachten en eventuele schade, zoals littekens, te herstellen.

Skinificatie
De groeiende trend van “skinificatie” houdt in dat consumenten zich net zo veel richten op de gezondheid van hun handen en nagels als op esthetiek. Deze consumenten zijn op zoek naar producten die bescherming bieden en tegelijkertijd de huid herstellen.
Deze kunnen komen in de vorm van hand specifieke zonnebrandmiddelen, UV-beschermende handschoenen, maskers en microbioom verzorgende, nagelriemolie, hand- en nagel serums die de handen hydrateren en de nagels versterken, en barrière herstellende producten met probiotica. De beste opties zijn multitasking producten die meerdere voordelen bieden.

Het gebruik van geuren
Een andere belangrijke trend binnen nagel- en handverzorging zijn nieuwe nagels die geuren gebruiken om multisensoriële ervaringen te bieden in de vorm van geurende handen en nagels. De trend put uit aromatherapie door producten te gebruiken met aromatische eigenschappen die stemming bevorderende effecten hebben.
Hand- en nagelproducten met stimulerende, op parfum geïnspireerde aroma’s kunnen helpen om comfort en speelsheid toe te voegen, stress te verminderen, de hartslag te verlagen en het immuunsysteem te verbeteren. Deze omvatten aromatische oliemelanges, handwassingen en handcrèmes die zijn geïnspireerd op bad tradities.
Winkeliers kunnen producten op voorraad hebben die doordrenkt zijn met pepermunt, patchouli, mandarijn en eucalyptus, die helpen bij ontspanning. Aardse tonen zoals cederhout, zwarte peper en eikenmos leveren op het bos geïnspireerde geuren die de natuur naar de gebruiker brengen.

Waarom is het gebruik van nagelriemolie belangrijk?
Onze nagelriem is de dunne laag huid die zich om de rand van de nagel wikkelt. Het is zijn taak om te beschermen tegen infecties en om te voorkomen dat bacteriën onder onze huid binnendringen wanneer er nieuwe nagels doorkomen, dus het is belangrijk dat ze goed onderhouden zijn.
Het gezond houden van onze nagels omvat echter meer dan alleen een goed dieet. Voortdurend blootgesteld aan de elementen, is nagelriemolie het beste product wanneer je nagels er gebarsten, gebarsten of droog beginnen uit te zien. Onderzoek naar nagelverzorging heeft getoetst of vitaminen in nagelverzorgingsproducten effect hebben op het genezen van nagel aandoeningen. Tot heden is niet gebleken dat de vitaminen geen significant effect hadden op de nagels.

Wat zijn de voordelen van nagelriemolie?
Afgezien van het helpen om gezonde, gehydrateerde nagels te behouden, zijn er een paar extra voordelen van nagelriemolie. Deze omvatten:
Het helpt je nagels te verjongen met een intense concentratie van hydraterende eigenschappen
Het aanbrengen van nagelriemolie helpt bij het masseren van enkele broodnodige vitamines om ze zacht en subtiel te houden.

Het helpt de nagels te versterken en dik te maken
Nagelriemolie bevordert de doorbloeding en bevordert op zijn beurt dikke, sterke nagels boven dunne en zwakke nagels.
Het werkt als een extra last-minute barrière om je nagellak te beschermen
Na een manicure zal het aanbrengen van nagelriemolie je nagels beschermen tegen onmiddellijke, incidentele verstoringen. Alles wat in wisselwerking staat met de olie glijdt eraf in plaats van aan de nagel te kleven en de nagellak te verstoren.
Word je graag meer op de hoogte gehouden van nieuws en trends in de wereld van handverzorging? Lees dan Dordt Centraal.