reageer als eerstwo 21 apr 2021

De Monumententuin breidt uit met presentatieruimte en urnenwinkel

DORDRECHT – Nabestaanden ontzorgen. Dat is het uitgangspunt van natuursteenbedrijf De Monumententuin die dit jaar zijn 15-jarig jubileum beleeft. Om nabestaanden in een moeilijke tijd nog beter van dienst te kunnen zijn, is De Monumententuin uitgebreid met een binnen presentatieruimte én een urnenwinkel waar in alle rust de mogelijkheden van een asbestemming bekeken en besproken kan worden. Harry de Jong, directeur van De Monumententuin: “Mensen komen voor moeilijke keuzes te staan. Het is heel belangrijk dat je daar de tijd voor neemt en tracht hen zoveel mogelijk de zorg uit handen te nemen. Dat doe je door goed te luisteren, te adviseren en bovenal lief te zijn.”

Natuurstenen monumenten zijn er in allerlei materialen, vormen, maten, kleuren enzovoorts. Het kan een hele opgave zijn om een passend monument uit te zoeken. Goede raad is onontbeerlijk. Harry de Jong is oprichter van De Monumententuin en leermeester steenhouwer. Ook Bianca Dirkxs, die de nabestaanden bijstaat, heeft haar sporen in het vak verdiend. Met vele jaren kennis en ervaring op zak, kan zij mensen perfect adviseren. Daarnaast kan zij op steen, handmatig, gravures maken. Een prachtige aanvulling op een monument. “Denk bijvoorbeeld aan een bloem of een familiewapen”, schetst De Jong. De Monumententuin heeft al vele jaren buiten een showtuin waar nabestaanden tal van voorbeelden kunnen zien, in diverse materialen, kleuren en stijlen. Een plek, achter het uitvaartcentrum van Dordrecht en Omstreken Uitvaartverzorging, waar inspiratie opgedaan kan worden en de effecten van het weer op de materialen tastbaar zijn. Een aanvulling op deze monumententuin is er nu met een showroom waar, op afspraak, op het gemak vele voorbeelden van een monument te bezichtigen zijn. De Jong en Dirkxs hebben een adviserende rol. Niet alleen over de steen, maar ook bijvoorbeeld over het lettertype, die ook in vele varianten mogelijk is, en de kleur hiervan. De presentatieruimte, gevestigd in het uitvaartcentrum, is gelegen naast de steenhouwerij. Een mooi detail: een glazen wand geeft zicht op de werkplaats.

Urnenwinkel

Natuursteenbedrijf De Monumententuin, opgericht in 2006, heeft een uitgebreid assortiment monumenten en staat garant voor kwaliteit, duidelijkheid en snelle levering. De Jong: “We hebben veertien soorten graniet op voorraad. Een steen uit de voorraad kan binnen twee weken geplaatst worden!” Mede door de snelle ‘levering’ is De Monumententuin bekend geworden. Daarnaast is de onderneming één van de weinige natuursteenbedrijven die het keurmerk Natuursteen uitgereikt heeft gekregen. “Een keurmerk dat je alleen ontving als je aan strenge eisen voldeed zoals aan de kwaliteit van materialen.” Naast de showroom heeft De Monumententuin nu ook een urnenwinkel waar nabestaanden het grote aanbod (sier)urnen en assierraden op het gemak kunnen bekijken. De Monumententuin levert alleen kwaliteitsartikelen en heeft connecties met goede leveranciers en kunstenaars. Een eigen ontwerp behoort ook tot de mogelijkheden. En ook voor de urnenwinkel geldt dat de medewerkers van De Monumententuin nabestaanden bijstaan met goed advies en dat getracht wordt hen zoveel mogelijk te ontzorgen. “Zij kunnen ons bijvoorbeeld machtigen om de asbus van de dierbare op te halen zodat zij dit niet zelf hoeven te doen”, besluit De Jong.

De urnenwinkel is vooralsnog op afspraak op maandag, donderdag en vrijdag geopend. Het streven is om op termijn de gehele werkweek open te zijn. Natuursteenbedrijf De Monumententuin is gevestigd aan de Nassauweg 190, in het uitvaartcentrum van Uitvaartverzorging Dordrecht en Omstreken. Meer informatie via tel. 078-6136060 of www.monumententuin.nl.

Reacties zijn gesloten.