reageer als eerstma 11 okt 2021

De verschillen tussen de Samsung Galaxy Z Fold2 en Fold3

Samsung heeft een groot aanbod aan Galaxy telefoons. Onlangs is de Galaxy Z Fold3 op de markt gekomen. Deze telefoon is een nieuwe versie van de Galaxy Z Fold2. De telefoons lijken op het eerste gezicht misschien op elkaar, maar er zijn wel degelijk behoorlijke verschillen. Lees dit artikel verder om achter de belangrijkste verschillen van deze nieuwe Galaxy telefoons te komen.

Wat is een Galaxy Fold telefoon?

De Samsung Galaxy Fold telefoons zijn telefoons met een uniek ontwerp. Ze vouwen namelijk open als een boek. Wanneer de telefoons dichtgeklapt zijn, heb je een kleiner scherm op de voorkant. Dit scherm is te gebruiken voor snelle handelingen. Je kunt bijvoorbeeld bellen of berichten sturen terwijl de telefoon nog dichtgeklapt is. Wanneer je de telefoons openklapt, ontstaat er een groot scherm. Dit is ideaal voor het kijken van video’s of het spelen van games. Het grote voordeel van de Fold telefoons is dat je een klein en groot scherm in één hebt. Zo past de telefoon makkelijk in je zak of tas, maar heb je altijd de optie om deze open te klappen wanneer je een groot scherm nodig hebt.

De verschillen tussen de Fold2 en Fold3

Samsung heeft sinds kort de Galaxy Fold3 uitgebracht. Dit is eigenlijk een verbeterde versie van de Fold2. Een los toestel van de Samsung Galaxy Fold3 is sinds kort op de markt verkrijgbaar. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de Fold2 en Fold3?

Het ontwerp

Er zitten een aantal kleine veranderingen in het uiterlijk van de Fold3 ten opzichte van de Fold2. Ten eerste ziet de camera op de achterzijde er iets anders uit. Deze is bij de Fold3 beter geïntegreerd in het ontwerp waardoor dit er gestroomlijnder uitziet. De Fold3 is over het algemeen ook een stuk steviger dan de Fold2. Het design is verfijnder en het openklappen gaat ook een stuk soepeler. Ook heeft de Fold3 een hele nieuwe toepassing: deze is namelijk waterbestendig. Dit is niet het geval bij de Fold2.

Display en weergave

De Fold2 en Fold3 zijn even groot en hebben dus ook even grote schermen. Er zitten in de Fold3 wel een aantal verbeteringen. De ververs snelheid van de Fold3 is namelijk erg verbeterd. Dit betekent dat afbeeldingen en animaties sneller en vloeiender op het scherm te zien zijn. De kwaliteit van de afbeeldingen op het scherm ogen hierdoor dus een stuk beter. De snelheid en accucapaciteit van de Fold3 blijft wel hetzelfde als de Fold2. De Fold3 is dus niet per se sneller en de accu gaat ook niet langer mee dan de Fold2.

Camera

Beide telefoons hebben camera’s aan de achterzijde en in de binnenkant. Zowel de Fold2 als de Fold3 hebben drie camera’s aan de achterzijde. Hierdoor is de kwaliteit van de camera van de Fold2 al erg goed. Bij de Fold3 zijn er nog meer verbeteringen doorgevoerd waardoor de kwaliteit nog net iets beter is. De selfiecamera ziet er wel significant anders uit. Bij de Fold2 zit er een klein gaatje boven in het scherm voor deze camera. Bij de Fold3 zit de camera onder het scherm. Dit heeft niet per se een invloed op de kwaliteit van de foto’s, maar zorgt wel voor een strakker uiterlijk van de telefoon.

Extra mogelijkheden

Bij de Fold3 heb je nog de keus uit een aantal extra mogelijkheden. Zo komen beide telefoons in verschillende uitvoeringen. Bij de Fold2 heb je de keus uit een zwarte en brons/gouden kleur. Bij de Fold3 komen hier ook nog een donkergroene en zilveren kleur bij. Je hebt bij de Fold3 dus meer keuzes. Daarnaast ondersteunt de Fold3 ook de speciale Samsung pen. Met deze pen kun je bijvoorbeeld erg handig schrijven, tekenen of ontwerpen. Vooral in combinatie met het grote scherm is deze pen een mooie toevoeging. Doordat het scherm van de Fold3 steviger is, zal de pen geen schade kunnen aanrichten aan het scherm. Deze pen was voorheen alleen te gebruiken met de Samsung Note telefoons.

Welke keuze kun je het beste maken?

Zoals je hebt kunnen lezen, zitten er redelijk veel verschillen tussen de twee telefoons. De Fold3 is eigenlijk een verbeterde versie van de Fold2 met een paar extra toepassingen. Hierdoor is deze begrijpelijk ook iets duurder. Wanneer je veel waarde hecht aan een goede camera-kwaliteit en stevig scherm is de Fold3 de beste keuze. Ook wanneer je graag de Samsung pen wilt gebruiken, moet je kiezen voor de vernieuwde telefoon. Beide telefoons hebben echter wel hetzelfde ontwerp. Wanneer je dus graag een dubbelgevouwen telefoon wilt en dit jouw eerste prioriteit is, is de Fold2 ook een prima telefoon.

Reacties zijn gesloten.