Ondernemers in Dordrecht en omgeving kunnen zich voor van alles en nog wat verzekeren. Zo kun je bijvoorbeeld een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Ondanks dat deze verzekering niet verplicht is, is het wel verstandig om hem af te sluiten. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) ben je namelijk verzekerd voor schade die je tijdens je werk aanricht. Heb je op dit moment nog geen zakelijke aansprakelijkheidsverzekering, maar wil je er wel eentje afsluiten? Dan ontdek je snel genoeg dat er verschillende opties zijn. In deze tekst zetten wij de bekendste voor je op een rijtje.

Bedrijfsaansprakelijkheid
Iedere ondernemer die zijn bedrijf wil verzekeren voor aansprakelijkheid, sluit in ieder geval een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. Bij de meeste verzekeraars is dit de standaarddekking. Veroorzaak je per ongeluk schade aan iets of iemand als je aan het werk bent? Dan hoef jij je geen zorgen te maken, want dit wordt gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt overigens niet alleen voor schade die je zelf aanricht, maar ook door schade die veroorzaakt wordt door medewerkers. Ook schade die ontstaat door een product dat je maakt, verkoopt, importeert of installeert valt binnen de dekking van deze verzekering. Je bent bovendien verzekerd voor letselschade die iemand oploopt als hij voor je aan het werk is.

Beroepsaansprakelijkheid
Voor de meeste bedrijven in Dordrecht volstaat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Toch is deze verzekering niet voor iedere ondernemer uitgebreid genoeg. Heb je een belangrijke stem in grote projecten of adviseer je anderen? Dan kan een beroepsfout tot vermogensschade leiden. Deze schade wordt niet gedekt met een standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wil je dit risico wel meeverzekeren? Breid je AVB dan uit met beroepsaansprakelijkheid. Beroepsfouten zijn ook meeverzekerd als je jouw zakelijke aansprakelijkheidsverzekering hiermee uitbreidt. Omdat je beter verzekerd bent, stijgen de aansprakelijkheidsverzekering kosten.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als een bestuurder, toezichthouder of commissaris een fout maakt, kan dit grote gevolgen hebben. Niet alleen het bedrijf kan hier de gevolgen van ondervinden, maar ook de bestuurders zelf. Je bent namelijk persoonlijk aansprakelijk als bestuurder. Dit is niet alleen het geval bij fouten die je zelf maakt, maar ook bij fouten van medebestuurders. Gelukkig kun jij je verzekeren tegen dit risico door een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering uit te breiden met bestuurdersaansprakelijkheid. Omdat niet iedere functie dezelfde risico’s met zich meebrengt, wordt deze aanvullende verzekering aangepast op je functie als bestuurder.

CAR-verzekering
Werk je als aannemer, constructeur of architect? Dan kun je tijdens de (ver)bouw schade aanrichten aan het object van een ander. Als blijkt dat jij hier wettelijk aansprakelijk voor bent, moet je de schade vergoeden. Omdat het vaak om grote bedragen gaat, wil je dit niet zelf betalen. Daarom doe je er goed aan een CAR-verzekering af te sluiten. CAR staat voor Construction All Risk. Hiermee ben je niet alleen verzekerd voor schade aan het bouwwerk zelf, maar ook voor schade aan hulpmaterialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade aan gereedschappen en steigers.

Vervoerdersaansprakelijkheid
Wie een bedrijf runt dat spullen van anderen vervoert, doet er goed aan een verzekering voor vervoerdersaansprakelijkheid af te sluiten. Tijdens het transport kan er namelijk schade ontstaan aan spullen van een ander. Deze verzekering dekt overigens niet alleen schade tijdens het transport zelf, maar ook tijdens de opslag en behandeling. Met vervoerdersaansprakelijkheid hoef je dus niet bang te zijn voor schadeclaims als spullen van een ander beschadigen.