Dordrecht is een ondernemende stad. Met de strategische ligging langs diverse waterwegen en lager ook snelwegen, is het een interessante vestigingsplaats voor bedrijven. Alleen al op bedrijventerrein Distripark en businesspark Amstelwijck bevinden zich ongeveer duizend bedrijven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de duizenden zzp’ers in de stad. Ongeveer een op de tien werkenden in Dordrecht is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek actief als zzp’er. Veel van deze medewerkers van bedrijven en zzp’ers kunnen niet zonder bedrijfsauto. Hieronder lees je meer over de voordelen van financial lease, en dan vooral die van een occasion.

Bron: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/persoon-rijdende-auto-1073031/

Financial lease: wat is het precies?

 

Veel ondernemers en medewerkers van bedrijven hebben een bedrijfsauto nodig. Om bij klanten te komen, of ergens op locatie te kunnen werken. Maar een auto aanschaffen is een grote uitgave. Veel bedrijven en zelfstandig ondernemers maken daarom gebruik van financial lease om een zakelijke auto te financieren. Een grote investering in een keer is niet nodig. Je spreidt de aanschaf over meerdere jaren uit. Zo loop je minder kans op liquiditeitsproblemen. Fijn in tijden zoals nu waarin bij veel bedrijven de marges vanwege alle gestegen kosten onder druk staan, en mogelijk coronasteun terugbetaald dient te gaan worden.

 

Bij financial lease wordt het bedrijf of de ondernemer wel economisch eigenaar van het voertuig. Het wordt dus ook als eigendom in de boekhouding opgenomen. Dit biedt diverse fiscale voordelen. Zo kan er investeringsaftrek aangevraagd worden, en kan door middel van afschrijving de winst gedrukt worden.

 

 

Financial lease van een occasion

 

Bij leaseauto’s denken de meeste mensen aan nieuwe voertuigen. Maar wist je al dat financial lease van een occasion ook mogelijk is? Hierbij lease je een jong gebruikt voertuig. Vaak personen- of bestelwagens van enkele maanden tot een paar jaar oud. De aanschafwaarde is lager, en er is nog steeds relatief weinig kans op onverwachtse, hoge onderhoudskosten. De lagere kosten zijn niet alleen voordelig voor een bedrijf, maar ook voor een berijder in het geval van bijtelling. Een ander belangrijk voordeel van deze leaseconstructie is dat er altijd een voorraad is. Je hoeft dus niet weken of zelfs maanden te wachten totdat de nieuwe leaseauto eindelijk een keer geleverd wordt.

 

Financial lease vooral populair bij startende ondernemers

 

Financial lease is vooral onder startende ondernemers erg populair. Omdat zij nog geen of weinig financiële middelen hebben om te investeren. En ook omdat er bij financial lease geen jaarcijfers nodig zijn om de overeenkomst aan te gaan.