Als je van plan bent om financieel adviseur te worden is een Wft Basis examen verplicht. Daarnaast moet je voor bepaalde sectoren een speciaal Wft examen afleggen. In de functie als vermogen adviseur dien je in bezit te zijn van een Wft-certificaat. Zo kan je klanten laten zien dat je de juiste kennis en vaardigheden bezit om passend advies te geven. Het is namelijk belangrijk dat je de juiste kennis bezit. In dit artikel leggen wij uit hoe je het beste kan voorbereiden voor je examen Wft Vermogen.

Aan de slag kan gaan voor je Wft-examen Vermogen

Volgens de Wet op het financieel toezicht staan er bepaalde eisen gesteld aan een financieel dienstverlener waarbij de belangen van de consument voorop staan. Door middel van een certificaat laat je de klanten zien dat je de nodige kennis hebt voor financieel advies. Welk certificaat je nodig hebt verschilt per gebied van financieel advies. Als je van plan bent om advies te geven over vermogen moet je de personen adviseren in het beheer van vermogen in een actuariële, financiële, juridische en fiscale zin. Een examen laat zien dat je hier compleet over bezit.

Voor het afleggen van je Wft-examen vermogen moet je over de juiste kennis bezitten. Bij Hoffelijk bieden wij verschillende leermethodes aan waardoor je kan voorbereiden op het examen. Onze online opleiding Wft Vermogen verzorgd je hele weg naar het behalen van het certificaat. De opleiding heeft een studiebelasting van circa 48 uur en bezit meer dan 450 examengerichte oefenvragen zodat je structuur en houvast krijgt tijdens de voorbereiding van het examen. Benieuwd naar wat je gaat leren? Bekijk deze website.

Ook kun je er voor kiezen om via Hoffelijk de oefenexamens te bestellen. Wanneer je denkt dat je al over de nodige kennis bezit kan je het beste voorbereiden door middel van de digitale oefenexamens die wij aanbieden op onze website. Zo weet je zeker dat je op de juiste manier bent voorbereid op het examen. Het examen bestaat uit 47 examenvragen en duurt 135 minuten. Wanneer je bezit over de juiste kennis slaag je voor het examen en ontvang je het diploma.

Wft-examen vermogen afleggen

Wil je graag een Wft examen afleggen? Op meer dan 55 locaties door heel Nederland kan je bij hoffelijk het examen afleggen. We bieden examenmogelijkheden in avonduren of op zaterdagen wanneer je planning erg vol zit. Zo hopen wij dat er altijd wel een tijd tussen zit waarop jij het examen kan afleggen. Bij Hoffelijk ontvang je het officiële wft certificaat zodat je direct aan de slag kan als financieel adviseur op het gebied van vermogen.

Ook als je een ander Wft examen moet afleggen als financieel adviseur kan je bij Hoffelijk terecht. Wij bieden verschillende Wft modules aan waar je zowel een cursus kan volgen als examen af kan leggen. Bij het behalen van een examen verkrijg je direct het diploma. Er zijn verschillende opleidingen die je kan volgen op onze website. Lees hier meer over deze opleidingen.