Het hebben van een eigen tuin kan heerlijk zijn. In de zomer is het dé plek om van het mooie weer te genieten en frisse lucht te ademen. Je hoeft er niet voor naar een park of een terrasje. Alles wat je nodig hebt, bevindt zich in je eigen tuin. Je doet een drankje of leest een goed boek op een van je tuinstoelen.

In de winter doe je dit echter minder snel. Het is veel te koud om buiten te zitten en bovendien ziet de tuin er vaak niet op z’n gezelligst uit. Toch zitten er ook voordelen aan het hebben van een tuin de winter. Wil je weten welke voor- en nadelen het hebben van een tuin in de winter heeft, lees dan snel verder.

Nadelen van een tuin in de winter

Bij een tuin in de winter denk je waarschijnlijk meteen aan: koud. Dit is waar, je kan een tuin in de winter niet gebruiken om eens lekker van de warme zon te genieten. Alle tuinstoelen en tafeltjes kunnen opgeborgen worden. Gezellig samen eten doe je binnen, aan de keukentafel, waar het lekker warm is en waar de verwarming aanstaat.

Ook de tuin zelf ziet er niet op en top uit in de winter. Bijna alle planten gaan dood of zien er niet mooi meer uit. Het is te koud om de tuin goed bij te houden tijdens de wintermaanden en dus laat men alles vaak maar staan totdat het weer lente wordt.

Voordelen van een tuin in de winter

Toch heeft een tuin in de winter ook voordelen. Frisse lucht is in de winter immers ook belangrijk, net als in de zomer. Laat die tuinbank van VidaXL dus maar staan, neem af en toe een pauze van je werkzaamheden en ga dan even naar buiten om op het bankje te zitten. Het is misschien te koud om er een uur te spenderen, maar in vijf minuten kan je genoeg frisse lucht binnenkrijgen. Bovendien is niets zo lekker als daarna weer binnenkomen in een warm huis.

Ook is het leuk om de tuin te versieren in de winter, wanneer alle bloemen en planten het niet goed doen. Hang bijvoorbeeld leuke lichtjes op of zoek decoraties voor aan de schutting. Hiermee geef je jouw tuin, ook in de winter, een gezellige en leuke uitstraling. Al is het maar om naar te kijken vanaf het raam aan de warme binnenkant van je huis.

 

(Foto: pexels.com)