Het renoveren van een huis vergt niet alleen concentratie tijdens de werkzaamheden, maar levert ook veel afval op dat na afloop van de werkzaamheden correct moet worden afgevoerd. Het is renovatietijd en ben je op zoek naar tips om renovatieafval efficiënt en zo milieuvriendelijk mogelijk af te voeren? Op deze pagina vind je drie nuttige manieren om dat te doen.

1. Beginnen met een inventaris en donatie van herbruikbare spullen

Eén manier om afval doeltreffend aan te pakken is na te gaan welke artikelen en producten nog door anderen kunnen worden gebruikt. Neem bijvoorbeeld verwijdering van oud en grof meubilair dat deel uitmaakt van het vernieuwingsproces – jij vindt deze oude, logge meubels misschien lelijk, verouderd en overbodig, maar anderen kunnen ze nog heel waardevol vinden en dus vele jaren van nut zijn!

Het is dus aan jou om ervoor te zorgen dat mensen weten van jouw afdankertjes, en geloof het of niet, misschien is er iemand wel geïnteresseerd in je oude spullen. Breng mensen op de hoogte door gratis advertenties te plaatsen op online forums en berichten te delen op sociale media. Op die manier help je niet alleen mensen die bijvoorbeeld heel hard meubels nodig hebben, maar je kunt ook oude voorraden kwijtraken zonder ze naar de stortplaats te hoeven brengen. Al met al kan dit dus een win-win situatie zijn.

2: Maak gebruik van een professionele afvalverwijderingsdienst

Zelfs met de meest succesvolle methoden beschik je misschien niet over de mankracht of het voertuig om grote hoeveelheden renovatieafval op te ruimen. Vrienden en familieleden kunnen je helpen, maar als dit niet mogelijk is, kun je beter een professionele afvalophaaldienst inschakelen. De meeste van jouw vrienden en familieleden hebben waarschijnlijk niet zoveel zin erin om jouw huis leeg te halen, terwijl ervaren afvalverwijderingsbedrijven beschikken over handige afvalverwijderingsopties, zoals speciale containers.

Als je dus van plan bent te verbouwen en (bouw-)afval op een verstandige manier bij jou in de buurt wilt afvoeren, is een container huren Dordrecht via LogicWaste een uiterst effectieve oplossing!

3: Aankoop van schoonmaakmateriaal na afvalverwijdering

Het verwijderen van bouwafval is geen gemakkelijke taak, maar ook het opruimen na een renovatie kost veel tijd en moeite. Zorg dus voor de apparatuur en middelen die je nodig hebt om je huis op te ruimen. Naast gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zoals bezems, heb je wellicht ook gespecialiseerde schoonmaakmiddelen en kleding nodig om verf, stof en ander vuil te verwijderen. Kortom: een goede voorbereiding is het halve werk!