Het gebruik van een mobiele telefoon is tegenwoordig ontzettend vanzelfsprekend. Nu we allemaal wat willen verduurzamen is het verstandig om te kijken hoe je op een duurzame manier met je telefoon om kan gaan. Een Sim only samenstellen is bijvoorbeeld een goed idee. In dit artikel vertellen we je hoe je duurzame keuzes maakt in het gebruik van je telefoon.

Kies voor Sim only

Sim only is een goede duurzame keuze, omdat je bij andere reguliere abonnementen vaak na twee jaar een nieuwe telefoon uitzoekt. Deze abonnementen zijn ten eerste ontzettend duur en ten tweede heb je absoluut niet iedere twee jaar een nieuwe telefoon nodig. Ga daarom op zoek naar een goede Sim only aanbieding.

Ga voor refurbished

Refurbished apparaten worden steeds populairder. Refurbished apparaten houden het midden tussen een nieuw apparaat en een tweedehands apparaat. Een refurbished mobiele telefoon is al eerder door iemand gebruikt, maar is daarna door een professional onder handen genomen en als nieuw gemaakt. Refurbished is goedkoper dan nieuw en beter van kwaliteit dan tweedehands. Bovendien hoef je dan dus geen compleet nieuwe telefoon aan te schaffen.

Laat de boel repareren

Je zou ervan schrikken hoeveel mensen bij een barstje in het scherm een nieuwe telefoon kopen. Telefoons zijn vaak prima te repareren en als je dat bij een particulier doet, betaal je vaak ook niet eens zo veel. Het is echt niet nodig om bij een klein gebrek een nieuwe telefoon te kopen.

Energiezuinige instellingen

Tegenwoordig kun je op veel telefoons energiezuinige instellingen inschakelen, waardoor je batterij langer meegaat. Hier wordt het scherm iets minder helder van, maar dat is meestal niet zo erg. Ook kan het slim zijn om wifi en bluetooth uit te zetten wanneer je er op dat moment geen gebruik van maakt. Anders is je telefoon constant bezig met zoeken en gaat je batterij een stuk sneller leeg.

Laat je batterij niet helemaal leeglopen

Maak er geen gewoonte van om je telefoon pas aan de lader te leggen nadat hij is uitgevallen, dit is niet goed voor de levensduur van de batterij. Beter kun je je telefoon aan de lader leggen wanneer de batterij nog zo’n 40 tot 20 procent over heeft. Het is daarom slim om altijd een lader of powerbank mee te nemen, zodat je telefoon, waar je ook bent, nooit in z’n geheel hoeft uit te vallen.