reageer als eerstdi 11 feb 2020

Elektrische scooter wint aan populariteit

De elektrische scooter wint aan populariteit. Ook in Dordrecht zijn er op steeds meer plekken elektrische scooters te koop. Met een elektrische scooter wordt niet alleen het milieu gespaard. Ook voor een dagje Rotterdam of Breda is men een stuk minder geld kwijt aan benzine- en parkeerkosten of de kosten voor een treinkaartje.

Milieuvoordelen elektrische scooter
De vervuilende scooter van vroeger die met knetterende uitlaat langs kwam knallen komt steeds minder voor. Tegenwoordig rijdt bijna 15 procent van de nieuwe scooters op elektriciteit. De e-scooter is momenteel vooral populair in de grote steden maar de vergroening neemt ook daarbuiten rap toe volgens de Koninklijke Rai Vereniging. De vereniging wil graag zien dat in 2025 alle nieuwe snorfietsen en scooters op een accu werken. Het gaat al de goede kant op nu blijkt dat de scooter sneller verduurzaamt dan de personenauto. Bij oudere scooters komt veel fijnstof uit de uitlaat waardoor deze vaak zelfs vervuilender waren dan personenauto’s. Voor het milieu is de opkomst van elektrische scooters dus een mooie stap vooruit.

Gemakkelijk en goedkoop verplaatsen
Ook voor consumenten heeft het gebruik van een elektrische scooter vele voordelen. De e-scooter wordt geleverd met een acculader waarmee men thuis of op de plaats van bestemming de batterij oplaadt. Over het algemeen kost het drie uur om de batterij voor 75 procent op te laden. Een volle batterij neemt zo’n zes tot acht uur in beslag, afhankelijk van de gebruikte technologie en het scootermodel. Daarnaast liggen de kosten voor gebruik een stuk lager doordat de brandstofkosten zeer laag zijn en een e-scooter weinig onderhoud nodig heeft. Er zijn namelijk geen bewegende onderdelen in de motor waardoor de elektromotor vele malen betrouwbaarder is. Men pakt de scooter uit de schuur en kan direct op weg naar een etentje, vrienden, een dagje shoppen in de stad of om de Korfbal Leaguefinale bij te wonen.

Elektrische scooter huren
Wie tijdens een uitstapje naar Rotterdam de stad op zijn eigen tempo wil ontdekken kan ook ter plaatse een elektrische scooter huren. Dan moet vanuit Dordrecht wel eerst de trein worden gepakt. In Rotterdam staan een groot aantal elektrische deelscooters van Felyx. Enkel een smartphone met mobiel internet is nodig voor het huren hiervan. Door sim only vergelijken hoeft dat amper iets te kosten. De scooters zijn te huur op ritbasis voor €0,30 per minuut. Met de app wordt de dichtstbijzijnde scooter gelokaliseerd, gereserveerd en geactiveerd. Het is (nog) niet mogelijk om met de scooter naar huis te rijden omdat het servicegebied op dit moment alleen het centrum, omliggende buurten en Schiedam en Rotterdam Alexander beslaat. Dit wordt steeds verder uitgebreid, dus mogelijk kan in de toekomst ook in Dordrecht gebruik worden gemaakt van een elektrische deelscooter.

Reacties zijn gesloten.