Je hoeft niet altijd ver te reizen om een leuke tijd te beleven. Wie een weekendje weg wil en het gevoel heeft alles in Nederland te hebben gezien kan een vakantiehuis huren met Villaspot in een van onze buurlanden. Heb je geen idee waar je naartoe zou kunnen gaan voor een korte vakantie? Dan geven we je graag drie tips voor een leuk uitje.

Tip 1: de Belgische Ardennen
Wie graag op een actieve manier tijd doorbrengt in de natuur, heeft geen gebrek aan mogelijkheden in de Belgische Ardennen. Deze regio in het zuiden van België is een mix van bossen, rivieren, charmante dorpjes en heuvelachtig landschap. Ideaal dus om er te gaan wandelen, mountainbiken of kajakken. De meeste bezoekers kiezen ervoor om een vakantiehuis te huren via aanbieders zoals Villaspot en vanuit een vaste locatie de regio te ontdekken. Zo kan je in de Semoisvallei wandelen, langs indrukwekkende uitzichtpunten of een bezoek brengen aan Bouillon. Ook de streek rond Dinant is indrukwekkend als je houdt van rotsformaties en een snuifje cultuur. In welke streek je ook een vakantiehuis boekt met Villaspot, de Belgische Ardennen blijven je verrassen met het aanbod aan activiteiten.

Tip 2: De Eifel in Duitsland
De Eifel is een regio in Duitsland die enkele van de mooiste sprookjessteden en middeleeuwse kastelen van het land bezit. Desondanks wordt het vaak over het hoofd gezien door de meeste buitenlandse reizigers. De Eifel ligt ter hoogte van België net bij de grens en vergt dus geen lange autorit om te bereiken.
Geologisch gezien is deze regio gevormd door vulkanische activiteit. Hoewel de laatste vulkaan ongeveer 10.000 jaar geleden is uitgebarsten, zijn de sporen van het turbulente verleden van de Eifel te zien in de kratermeren, maren genaamd. Er zijn verschillende manieren om van dit gebied te genieten. Voor natuurliefhebbers zijn er tal van rustige paden en wildparken. Je kunt een etappe van de 313 kilometer lange Eifelsteig wandelen of het Nationaal Park Eifel bezoeken.
Voor architectuurliefhebbers zijn er prachtige kastelen en middeleeuwse stadjes te bezoeken. En voor wie even wil bijkomen van een druk reisschema zijn er in de Eifel verschillende thermen. Kortom, je kan hier makkelijk enkele dagen doorbrengen zonder je te vervelen. Veel reizigers boeken dan ook een vakantiehuis op Villaspot in een van de charmante dorpjes.

Tip 3: Saksisch Zwitserland
Nee, Zwitserland is geen buurland, maar Saksisch Zwitserland ligt dan ook in Duitsland. Toegegeven, het ligt iets verder dan onze andere twee tips, maar de natuur is hier echter zo verbluffend dat het gewoon een vermelding verdiende in deze lijst. Het nationale park maakt deel uit van het Elbezandsteengebergte en kenmerkt zich door torenhoge rotsformaties die wandelaars belonen met adembenemende uitzichten. Zeker het uitzicht vanaf de Basteibrug is de moeite waard!
Saksisch Zwitserland ligt in Oost-Duitsland en is een topbestemming voor wie houdt van natuur en actief bezig zijn. Zo kan je er makkelijk dagtochten maken, maar evengoed je wagen aan de Malerweg, een van de mooiste meerdaagse tochten in Europa. Overnachten kan je in vakantiehuizen in de buurt. Hiervoor vind je een ruim aanbod op Villaspot. Je kan je bezoek aan Saksisch Zwitserland echter ook combineren met een stedentrip in Dresden. In dat geval kan je een vakantiewoning in de stad zoeken. Ook impulsieve reizigers hoeven niet te vrezen, want boekingsgedrag toont aan dat veel mensen pas last minute hun accommodatie vastleggen.

Wil je meer weten over uitstapjes over de grens of ontdek hier meer nieuws uit Dordrecht.