reageer als eerstwo 7 apr 2021

Flora Calendula bestaat 25 jaar: ‘Met mooie bloemen mensen blij maken’

DORDRECHT – Op 1 april was het precies 25 jaar geleden dat Saskia de Haan haar bloemenwinkel Flora Calendula opende aan de Reeweg Oost. Ze vindt het nog steeds de mooiste baan van de wereld. “Met mooie bloemen bezig zijn en mensen blij maken. Ik kan niks leukers bedenken.”

Saskia en haar team van inmiddels drie meiden hebben in 25 jaar een grote en trouwe klantenkring opgebouwd. Met goede service, vakmanschap en bloemen van superkwaliteit. “Wij verkopen geen boeketjes, maar losse snijbloemen van de beste kwaliteit. Daarmee stellen we samen wat de klant vraagt. Wij doen alles voor een tevreden klant. Of dat nu voor een vrolijke of een droevige gelegenheid is.”

Bij Flora Calendula wordt alleen gewerkt met bloemen van het seizoen. “Dus bijvoorbeeld geen zonnebloemen in januari, maar wel tulpen. Wij besteden zeer veel zorg aan onze snijbloemen voor een lange levensduur op de vaas. Wij geven zeven dagen ‘vaasgarantie’, maar meestal staan ze twee weken. Het geheim? Brandschone vazen gebruiken en ik voeg een geheim middeltje toe aan het water dat bacteriën doodt. Binden doen wij nog met touw.”
Heel veel mooie momenten kwamen er in 25 jaar voorbij in de bloemenwinkel, maar ook mindere. Vanwege de lockdown moest de winkel even helemaal dicht. “Gelukkig mocht ik toen bij de buren van verswinkel In den Bogaard een hoekje met bloemen inrichten”, zegt Saskia. En recent was er natuurlijk de brand bij de buren van Eethuis Sfinx. “Wij heb hier als ondernemers een goed contact met elkaar, dus dit greep ons ook aan. Zelf hadden we rook- en waterschade, maar de volgende dag zijn we meteen gaan opruimen en konden we al snel weer open.”
Open is in dit geval nog even op afspraak, via tel. 078-6133220 of [email protected] Laten bezorgen kan ook. In Dordrecht en omgeving is er de eigen bezorgdienst, daarbuiten via Fleurop/Interflora.

Reacties zijn gesloten.